Készül az LG második Firefox OS mobilja

Farkas Norman, 2014. december 8. 12:32

Hamarosan megjelenik az LG portfóilójában egy újabb Firefox OS rendszerű okostelefon, aminek máris kiszivárgott a dizájnterve és az adatlapja. Az L25 jelű jövevény a platform eddigi legerősebb képviselőjének ígérkezik, ugyanis HD kijelzőt és négymagos Snapdragon 400 processzort tudhat magáénak.

Nemsokára egy új, Firefox OS rendszer köré épülő okostelefonnal gazdagodik az LG készülékpalettája. A kisebbik dél-koreai gyártó már tavaly előrukkolt egy mobillal a Fireweb képében, amely felszereltségét tekintve tökéletesen beolvad a Mozilla platformját képviselő, belépőszintű eszközök táborába, aminek tagjai főként a ZTE és az Alcatel műhelyéből származnak. A most készülő, L25 típusú modell a kiszivárgott infók alapján egy fokkal magasabb színvonalat képvisel majd tudás terén a jelenleg hódító Firefox OS alapú társainál, már-már a középkategóriába sorolandó.

 

 

Az alant látható adatlap szerint – amit egyébként az @upleaks Twitter csatornának köszönhetünk – a készülék működéséről egy négymagos Qualcomm Snapdragon 400 processzor gondoskodik 1,5GB RAM és 16GB tárhely társaságában. A 139 x 70 x 10,5 milliméteres és 148 grammos eszköz előlapját egy 4,68 hüvelykes, 1280 x 720 pixel (HD) felbontású érintőkijelző uralja, amely 313ppi-s képpontsűrűséggel büszkélkedhet. Képalkotás frontján is jóval fejlettebbnek ígérkezik a telefon, mint a többi Firefox OS mobil, legalábbis ha hihetünk a kiszivárgott adatoknak, az előlapján egy 2,1, hátlapján pedig egy 8 megapixeles kamera kapott helyet. Valóságos extrának számít, hogy a WiFi és Bluetooth (3.0) modulok mellett a repertoár részét képezi az LTE modem is, tehát 4G hálózatokra is fel tud kapaszkodni az LG tüzes üdvöskéje.

 

 

Az LG L25 várható ára még ismeretlen, de szinte biztosra vehetjük, hogy csak a japán KDDI szolgáltató kínálatában lesz elérhető. Úgy tűnik, az LG nem lát akkora potenciált a Mozilla rendszerében, hogy a nemzetközi piacra is készítsen köré épülő modelleket. A fent említett Fireweb is csak Brazíliában és Uruguayban jelent meg.

 


 

[Forrás: GSM Arena]