Digital Cinema 4K — érkezik az LG csúcstechnológiás kijelzőmegoldása

Kütyü Magazin, 2014. november 3. 10:18

Az LG bemutatta az új 4K monitorát, a 31MU97-et, amely novembertől lesz elérhető hazánkban. A csúcstechnológiát képviselő LG 31MU97 a Digital Cinema 4K felbontást 31 hüvelykes IPS kijelzővel párosítja: ultraéles képet nyújtó, csúcskategóriás monitor, amely megfelel a Digital Cinema Initiative (DCI) szervezet előírásainak is.

Az LG legújabb monitora 4K felbontással és Adobe színtérrel érkezik novemberben hazánkba. A monitort Digital Cinema 4K felbontása és életszerű színei ideálissá teszik fényképészettel, videovágással és grafikai munkákkal foglalkozók számára, hihetetlen képminősége pedig bármely fotónál részletes és pontos retusálást tesz lehetővé. A monitor telt és ragyogó színei, 10 bites színkezelése figyelemreméltó jellemzők a vizuális művészetek professzionális művelői számára, akik biztosan nagyra értékelik majd a készülék kiemelkedő színhelyességét. 

Az IPS kijelző az Adobe RGB színtér több mint 99,5 százalékát támogatja, a felhasználók számára pedig többféle színkezelési beállítást és üzemmódot tesz lehetővé, hogy megfeleljen a profi grafikusok szerteágazó igényeinek. A Dual Color Space technológia lehetővé teszi, hogy a monitor egyidejűleg két színüzemmódot (Adobe RGB és sRGB) jelenítsen meg, így a felhasználók munkájukat egyszerre több szempontból tudják összehasonlítani. A Digital Cinema 4K monitornak emellett tartozéka az LG saját True Color Pro szoftvere, így hardveres kalibrálásra is alkalmas. 

Az LG 31MU97 több olyan egyedülálló, csúcskategóriás funkcióval van ellátva, amely a legigényesebb szakemberek számára is megfelel. A Digital Cinema 4K felbontásnak köszönhetően a profi videósok optimális felbontásban, a kép átméretezése nélkül végezhetik a vágást. Az anyagok teljes színmegjelenítés mellett vághatók a DCI színszabvány támogatás révén, amely a digitális mozivetítőknél és digitális kameráknál szabványként alkalmazott DCI-P3 színtér 97 százalékát képes lefedni és élethű színmegjelenítést biztosít. Emellett az LG 31MU97 állványának ergonomikus, elforgathatóságot is biztosító kialakítása maximális kényelmet nyújt a kép lehető legnagyobb részének megjelenítéséhez, így alig van szükség görgetésekre és áthúzásokra. 

 

Az LG 31MU97 novembertől lesz elérhető a magyarországi vásárlók számára, 399 000 forintos ajánlott bruttó fogyasztói áron.