Műanyag laptopot nyomtattak 3D-technológiával

MTI Sajtóadatbank, 2014. szeptember 25. 09:04

Egy kis londoni kutatócsoport 3D technológiával műanyag laptopot nyomtatott. Az ötletet a Kickstarteren szeretnék továbbvinni, és céljuk, hogy elkészítsenek egy otthoni laptopnyomtató készletet.

3D technológiával laptopot nyomtatott egy kutatócsoport. Az FLA bioműanyagból nyomtatott, Raspberry Pi-alapú laptop akkumulátora 6-8 órát bír, és wifi is van benne. Képernyője 13,3 hüvelykes, billentyűzet és érintőlap tartozik hozzá. Az otthon nyomtatható laptopkészlet neve Pi-Top lesz.

A munka nem egy pillanat műve volt, több mint 160 órát vett igénybe a nyomtatás, az időtényezőnél azonban fontosabbnak tartják, hogy másoknak is lehetővé teszik a saját laptop készítését.

A készletben benne lesznek a laptop nyomtatásához szükséges anyagok és az instrukciók, amelyek alapján elejétől a végéig elkészíthető a saját gép.

Mint John Biggs, az egyik ötletgazda elmondta, a laptopnyomtatás legnehezebb része a külső burok szerkezete volt, amelynek ugyanannyira ütést- és nyomásállónak kell lennie, mint egy normális gyártású gépnek.

 

 

 

Forrás: phys.org