A HTC és a Samsung is beszólt az Apple-nek

Farkas Norman, 2014. szeptember 11. 10:38

A tajvani gyártó az új iPhone 6 dizájnjára tett megjegyzést Twitter posztjában, a Samsung pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az Apple saját álláspontját cáfolta meg az 5,5 colos iPhone 6 Plus modellel.

Az Apple konkurensei nem tartották magukban véleményüket a szeptember 9-én bemutatott új iPhone modellek kapcsán, s a Twitteren jól odaszóltak a cupretinói gyártónak.

A tajvani HTC az alábbi képet osztotta meg hivatalos csatornáján a „Bigger screen. Better performance. Elegant design. Welcome to the party” (magyarul annyit tesz „nagyobb kijelző, jobb teljesítmény, elegáns megjelenés, üdv a klubban”) szöveggel megspékelve.

 

 

A fotó bal oldalán egy kikockázott iPhone 6 látható, tőle jobbra pedig a One M8 készülék, a HTC jelenlegi büszkesége. A gyártó így egyrészt felhívja a figyelmet arra, hogy az új Apple mobil még kikockázva is erősen hasonlít a One M8-ra, azaz fordult a kocka, s már az Apple-lel is lehet kötekedni a dizájn egyediségét illetően. Másrészt kicsit keveri a gúnyolódást az elismeréssel, hiszen a fenti szövegben összefoglalja az új iPhone főbb tulajdonságait, ugyanakkor üdvözletével arra is utal, hogy ő már egy ideje elérte azt a szintet, amit az amerikai cégnek most sikerült.

A Samsung marketingesei sem bírtak magukkal, s az alábbi képet lőtték fel a dél-koreai gyártó Twitter csatornájára.

 

 

A fotón Stewe Jobs, az Apple elhunyt atyjának szavait olvashatjuk, melyek szerint szerint az emberek nem vágynak nagy telefonokra. A Samsung azt szeretné sugallni az idézettel és az alatta olvasható „Guess who suprised themselves and changed their minds”, avagy „Kitaláljátok, kik lepték meg önmagukat és változtatták meg véleményüket” felirattal, hogy az 5.5 hüvelykes megjelenítővel megáldott iPhone 6 Plus homlokegyenest ellentmond az Apple eddigi filozófiájának. Az „i”-re a fotó alján látható Samsung Galaxy Note 4 felirat és „morethanbig”, azaz „több, mint egyszerűen nagy” hashtag teszi fel a pontot, ami egyértelműen az új Note phablet képességeire (pl. több ablakos használat, S Pen toll) utal, melyekkel kiaknázza a méretes megjelenítőben rejlő lehetőségeket.

Bár a dél-koreai gyártó csipkelődése is valamelyest megalapozott, nem neveznénk teljesen etikusnak, hiszen az idézett Apple vezető már nincs köztünk, hogy reagálhasson a beszólásra.

 

 

[Forrás: Samsung, HTC]