Már közel sem a 4K a csúcs – 8K TV az LG IFA standján

Czipperer Dia, 2014. szeptember 9. 13:12

Az LG az IFA szakkiállításon mutatta be 98 hüvelyk képátlóval rendelkező 8K LCD tévéjét, melynek felbontása 16-szorosa egy Full HD készülékének.

Bár már a Dell is a 4K fölé merészkedett az IFA-n legújabb monitorával, az LG ezt tovább fokozza legújabb 8K felbontású tévéjével. A Mashable ír arról, hogy ők személyesen is látták a tévét, és, bár valóban éles, nem sok különbséget tapasztaltak a 4K-hoz képest.

Az LG egyelőre igencsak titkolózóra vette a figurát. Sem a specifikációkról, sem pedig az elérhetőségről, árakról nem beszélt. Egyelőre annyit tudunk, hogy 8K készülékről van szó, amely 7680 x 4320-es felbontással rendelkezik: ez több mint 33 millió pixel jelent. Annyi bizonyos, hogy nem ívelt modellel van dolgunk, és az OLED helyett egy 120 hertzes LCD panelt kapott.
 


A Dellhez hasonlóan az LG is készült 5K modellel az IFA-ra.  Már az év elejei CES-en is látható volt a 105 hüvelykes, 5120 x 2160 pixel felbontású TV, amely most Berlinben is megmutatja magát a 8K LDC TV társaságában. Tekintve, hogy a 4K technológia sem széles körben elterjedt, a 8K jövője még igencsak bizonytalan. Így nem valószínű, hogy az LG a közeljövőben elkezdené a készülék sorozatgyártását.

 

Forrás: Mashable.com