Huawei Ascend G7 – a tuti recept alapján

Farkas Norman, 2014. szeptember 8. 14:14

Az IFA 2014 során bemutatott kínai készüléket stílusos megjelenés, vonzó anyaghasználat, időt álló hardver és kiemelkedő fotós képességek jellemzik, mégis jóval olcsóbban kezd, mint a „nagyok” hasonló kaliberű versenyzői.

A Huawei az okostelefonok frontját tekintve két nagy durranással készült az idei IFA szakkiállításra: a 6 colos Full HD kijelzővel megáldott Ascend Mate7 csúcsmodellel és a felső-középmezőnybe szánt Ascend G7 telefonnal, amely vonzó megjelenésén túl barátságos árcédulájával, előremutató hardverével és remek képalkotási képességeivel emelkedik ki a felső-középkategóriás mezőnyből.

A formájával kissé az iPhone modelleket idéző, fém burkolattal megáldott készülék előlapját egy 5,5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású kijelző uralja, ami fölött egy 5 megapixeles kamera csücsül. A 3000mAh kapacitású akkumulátort takaró hátlapon egy 13 megapixeles BSI kamerát találunk, melynek szomszédságában egy LED villanó kapott helyet – az Ascend Mate7-ben látott ujjlenyomat-olvasó tehát kimaradt a repertoárból.

 

 

Igencsak jövőt állónak tekinthetjük a G7 meghajtásáért felelős négymagos, 1,2GHz-es Qualcomm Snapdragon 410 processzort, amit 2GB RAM és 16GB tárhely vesz körül. A 64 bites CPU képességeit remekül ki tudja majd aknázni az Android következő verziója, a hamarosan megjelenő LMP (Lemon Meringue Pie, avagy citromos habcsók).

A telefon szoftverére sem lehet panasz, hiszen az Android 4.4 KitKat rendszert futtatja, amit megfejeltek a saját fejlesztésű Emotion UI legújabb verziójával, mely egész magas szinten testre szabható.

 

 

A kellemes, minőségi külsőhöz, a gyors processzorhoz és az egyénre szabható rendszerhez természetesen 4G LTE hálózati támogatás is társul, az „i”-re pedig a 299 eurós várható kezdőár teszi fel a pontot. Mindezt áttekintve nem véletlenül ugrik be, hogy az Ascend G7 a mai elvárások figyelembevételével készült „tuti recept” alapján született meg a Huawei boszorkánykonyhájában, ami méltó ellenfele a felső-középkategória bármely képviselőjének.

Az ígéretes újdonságra még egy kicsit várnunk kell, a rendelkezésre álló infók szerint ugyanis csak november végén jelenik meg a piacon.

 

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]