Okosnyakörv, mely figyeli a házi kedvenc egészségét

Czipperer Dia, 2014. június 5. 15:00

A PetPace nyakörvvel már a gazdák maguk is figyelemmel követhetik háziállatuk egészségi állapotát. Ehhez a speciális nyakörv mellett egy okostelefonra és alkalmazásra van szükség.

Az aggódó és odafigyelő gazdik kedvenc eszköze lehet a PetPace nyakörv, amely speciális szenzorai segítségével figyelemmel követi viselőjének (jelen esetben a háziállatok) egészségi állapotát. A gazdik pedig okostelefonjukon keresztül monitorozhatják, házi kedvencük éppen hogy érzi magát.
 


A nyakörvbe épített érzékelők mérik a kutyák, illetve macskák testének hőmérsékletét, pulzusát, légzésszámát, aktivitási szintjüket, valamint az elégetett kalóriát és testük helyzetét is figyelemmel kísérik. Az adatok pedig továbbítódnak egy felhő alapú szerverre, amely elküldi ezeket a gazdi okostelefonjára telepített alkalmazásra.

Ha valami gond van az állattal, az app értesítést küld a felhasználónak SMS, e-mail vagy azonnali értesítés formájában. Az adatokat az állatorvos felé is lehet továbbítani, aki szintén valós időben tudja követni páciense egészségi állapotát.

A nyakörv lithium-polymer akkumulátorral működik, amellyel akár hat hetet is kibír egy töltéssel. A PatPace víz- és por-, valamint ütésálló, valamint egy gombbal és egy LED kijelzővel rendelkezik. Háromféle méretben is kapható, így bármilyen kutyához vagy macskához használható 3,6 kg vagy a fölötti súlynál.
 


A nyakörvhöz tartozó applikáció Android és iOS rendszerű készülékekre is elérhető. A PetPace ezen a nyáron debütál az Egyesült Államokban 150 dolláros áron.

 

Forrás: Gizmag.com