Leleplezték az első Samsung Tizen mobilt

Czipperer Dia, 2014. június 2. 16:38

Ahogy az várható volt, a Samsung bemutatta első Tizen platform köré épülő mobilját, a Samsung Z-t. A telefon hivatalosan a június 3-ai Tizen Developer Conference-en ismerheti meg a nagyközönség.

A Samsung és az Intel közös fejlesztésű első Tizen telefonja holnap mutatkozik be a Tizen Developer Conference-en, de sajnos a hivatalos bevezetésre még várni kell, ugyanis csak a harmadik negyedévben érkezik az orosz piacra. A vállalat egyelőre nem beszélt arról, Oroszországot milyen további régiók követik a sorban.

A Samsung Z névre keresztelt telefon 4,8 hüvelykes HD felbontású SUPER AMOLED kijelzővel (720p) rendelkezik, meghajtásáról pedig egy 2,3 GHz órajelű, négymagos processzor gondoskodik. Az LTE-képes, 2 giga RAM-mal és 14 giga tárhellyel felszerelt készülék előlapján egy 2,1 hátoldalán pedig egy 8 megapixeles kamera csücsül, fedélzetén pedig a Tizen operációs rendszer 2.2.1-es változata fut

A készülékbe ujjlenyomat-olvasó szenzort is épíettek, de pulzusmérő, valamint „ultra-power saving mode”, vagyis olyan energiatakarékossági opció is található benne, amellyel a legminimálisabb akkumulátor-kapacitással is kezdeményezhetünk vészhívásokat.

 

 

A telefon fekete és arany színekben lesz kapható. A vállalat a készülék sok előnye – többek között a továbbfejlesztett memória menedzsment, a gyorsabb betöltési idő, valamint az azonnali többfeladatos üzemmódképesség – mellett legnagyobb hátrányát is kiemelte, amely abban rejlik, hogy sajnos a telefon az Android alkalmazásokat egyelőre nem támogatja.

 

 

Forrás: Mobilworldlive.com, Engadget.com