Minimális változásokkal jön a Galaxy S5 Active [Videó]

Farkas Norman, 2014. május 21. 14:06

Hamarosan bemutatkozik a Samsung Galaxy S5 strapabíró „Active” változata, amivel máris megismerkedhetünk két videón keresztül. Bizony, az amúgy is vízálló zászlóshajóból készül egy még ellenállóbb kiadás, mely sajnos tudás frontján nem hoz újdonságokat.

Nem meglepő lépés a Samsungtól, hogy elkészíti 2014-es csúcsmobiljának strapabíró kiadását, sőt a tavalyi Galaxy S4-Galaxy S4 Active páros után szinte vártuk már az S5 Active érkezését. Csak egy apró bökkenő van a történetben: a sima Galaxy S5 már rendelkezik vízálló képességgel, ezért feleslegesnek tűnik egy olyan variáns piacra dobása, ami mindössze ellenállóbb burkolatával tér el tőle. Ez viszont úgy tűnik, abszolút nem fogta vissza a dél-koreai gyártót, hiszen az S5 Active már úton van – vélhetően egy ütős marketingkampánnyal a háta mögött.

 

 

Ha kíváncsi vagy a készülékre, jó hírünk van, ugyanis elérhetővé vált két tartalmas videó a YouTube-on, amelyek részletesen bemutatják annak dacára, hogy a hivatalos leleplezés még hetekig várathat magára.

A videók alapján a Galaxy S5 Active tudása nem tér el az S5 képességeitől, azaz Full HD felbontású AMOLED kijelzőt, négymagos Snapfragon 801 processzort, 2GB RAM-ot és 16 megapixeles kamerát és integrált pulzusmérőt tudhat magáénak. A leginkább szembetűnő változást a kijelző alatt felsorakozó három fizikai vezérlőgomb (home, vissza, alkalmazásválasztó) jelenti, amiket kesztyűben és tapintás alapján ránézés nélkül is használhatunk. Ezek a kezelőszervek elég nagyok és karakteresen kidolgozottak, de mellettük a gumírozott hatású burkolat és a csavarokkal rögzített hátlap is kifejezi a készülék „keménységét”.