Vivo Xshot – kínai multimédiás zseni

Farkas Norman, 2014. május 9. 13:50

A Vivo a világ egyik legjobb kameramobiljaként mutatta be legújabb okostelefonját, mely az Xshot nevet kapta. A készülék hátlapján egyébként egy 13 megapixeles, optikai képstabilizátorral és kéttónusú LED villanóval ellátott kamera kapott helyet.

Hivatalosan bemutatkozott a Vivo régóta várt csúcsmobilja, az Xshot. A készüléket egyfajta multimédiás nagyágyúként harangozta be a gyártó, de igazság szerint az Xshot szinte minden téren a felsőkategóriát képviseli.

A mobil kiemelkedő képalkotási képességeiről egy 8 megapixeles előlapi és egy 13 megapixeles hátlapi kamera gondoskodik. Utóbbi f/1.8 apertúrájú lencsével, optikai képstabilizátorral, valamint az iPhone 5S-ben és a HTC One M8-ban is látott, kéttónusú LED villanóval van felvértezve, tehát nagyon jó eredményekkel kecsegtet, s arról még nem is beszéltünk, hogy a megfelelő irányítást egy kétállású, fizikai exponáló gomb segíti.

 

 

Az Xshot működéséről egy négymagos, 2,5GHz-es Qualcomm Snapdragon 801 processzor gondoskodik, amit 3GB RAM, 32GB bővíthető tárhely, 2600mAh kapacitású akkumulátor és 4G LTE modem egészít ki. A fedélzeten az Android 4.4 KitKat operációs rendszer teljesít szolgálatot a Vivo saját fejlesztésű Funtouch OS 1.2 felületébe öltöztetve.

A készülék nemcsak fotózás és videózás, hanem multimédiára kihegyezett csúcsmodell lévén a zenehallgatásra is. Az átlagon felüli hangerőért és hangminőségért a Maxim MAX97220 erősítő, illetve a Cirrus CS4398 DAC és TI TVL320 ADC chipek felelnek.

Egyelőre sajnos nincs infó a Vivo Xshot Kínán kívüli megjelenéséről, pedig biztosak vagyunk benne, hogy igen népszerű mobil lenne többek között Európában is.

 



 

[Forrás: IntoMobile]