A dioptriás lencséket is támogatja a Google Glass

Czipperer Dia, 2014. január 29. 10:02

A Google Glass piacra kerülése óta előkerült már a dioptriás lencse terve, amelyet nemrég a vállalat is megerősített. Most azonban nem csak a terv, a megoldás is bemutatkozott. Akik már korábban megvásárolták, ingyen lecserélhetik modelljüket.

Megjelent a Google okosszemüvegének új kollekciója, amely támogatja a dioptriás lencséket. Így azok is gond nélkül használhatják, akiknek nem tökéletes a látásuk.
 


Az eszközt egy olyan különleges kerettel látták el, amelyek egy szemüvegre ráhelyezhetők. Ez lehet napszemüveg is. Egy csavarmenetnek köszönhetően rögzíthető a két szemüveg. Ez jó hír, hiszen az első kiadásnál sima üveghez rögzítették az eszközt, amelyet egy másik szemüvegre felvenni nem csak kényelmetlen, de még esztétikailag sem előnyös.

A Google „Titanium” kollekciónak nevezte el a fém keret után. A keretet azonban külön kell megvásárolni, ennek ára 255 dollár. Az egész okosszemüveg ára dioptriás szemüveggel rendelkezőknek 1724 dollár, vagyis megközelítőleg 380 ezer forint, ami nem kevés. És akkor még nem is beszéltünk a dioptriás lencsékről, amely további költségekkel jár.
 


Sajnos a keretet nem úgy tervezték, hogy Glass nélkül is működjön, így szükséges, hogy kéznél legyen egy hagyományos modell is, hogy ha szemüveg lemerülne. A Titanium kollekciójú Glass keretek már elérhetők, ennek részleteiről a Google Glass Google+ oldalán lehet tájékozódni.

 

Forrás: Techspot.com