Nagyot frissült a Google Maps

Farkas Norman, 2013. december 13. 13:49

Gmail integrációt, valamint hotel, étterem és repülőgépjárat-információkat hozott a Google Maps iOS és Android mobilokra szánt változatába a legújabb frissítés.

Ismét frissült a mobilokra szánt Google Maps alkalmazás, ezúttal az iOS és az Android platformon. Az új verzió képes megjeleníteni az éttermi foglalásokat, a repülőgépjáratok státuszait, sőt akár hotelszobát is foglalhatunk a segítségével. Ez azonban nem minden: a Google Maps 7.5 Gmail integrációval is büszkélkedhet.

A szoftver felhasználja a Gmail fiókunkra érkezett levelekben található infókat és rávetíti őket a térképre. Így nem kell bajlódnunk például a szobafoglalásokról kapott visszaigazoló e-mailjeinkkel, hiszen a bennük lévő adatokat rögtön a térképen láthatjuk.

Már a fentiekből kiderült, hogy az új Maps közvetlenül a térképen mutatja a lefoglalt szállásunkat, de ugyanez érvényes az érkező és induló repülőgép járatokra, csupán meg kell nyitnunk a repülőtér térképét, ahol természetesen navigálhatunk is a program segítségével, ha igényünk van rá.

A Google térképe lassan, de biztosan fejlődik: nemrég kerültek be a repertoárjába az aluljárók és a repterek belső térképei, s egyre több nyelvet támogat. Így továbbra is egy lépéssel az olyan konkurensek előtt jár, mint az Apple Maps vagy a Mapquest.

Sajnos hazánkban nem érhető el a szoftver számos újítása, de reméljük, hogy ezek száma hamarosan csökkenni fog.

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]