Nexus 5 és Android 4.4 KitKat – minden kiderült? [Videó]

Farkas Norman, 2013. október 14. 12:43

Felbukkant egy videó, amely egy csapásra leleplezte az Android 4.4 KitKat és a Nexus 5 újdonságait. A tonnányi új infót tartalmazó felvétel egy francia oldal jóvoltából került nyilvánosságra.

Már rengeteg infót hallhattunk az Android rendszer következő verziójáról (4.4 KitKat) és a hozzá kapcsolódó, Nexus 5 nevű referenciamodellről is, amely az LG műhelyében készül. Eddig azonban korántsem kaphattunk átfogó képet a duóról, hiszen csak egy-egy részletre derült fény velük kapcsolatban. Most változott a helyzet: a francia smartphones.sfr.fr jóvoltából napvilágra került egy Nexus 5 tesztvideó, amely a telefont és az új rendszert is leleplezi. Az olasz Tutto Androidnál sem tétlenkedtek, egy sor képet tettek közzé a jövevényekről. Lássuk, mit árulnak el az új anyagok!

 

 

Az Android 4.4 KitKat egyik újítása, hogy a kamera indító ikonja új helyet kapott a lezárt képernyőn: már a kijelző jobb alsó sarkánál lehet előhúzni egy, a széltől befelé irányuló húzással. A képernyő feloldása után számos, a felhasználói felületet érintő változásra lehetünk figyelmesek: megújultak a navigációs gombok és áttetsző lett a háttér. A megújult Telefon ikon a jobb alsó sarokba került, az alkalmazásokat felvonultató menü fekete hátteret pedig színes és egyben áttetsző tapéta váltotta fel. Érdekesség, hogy eltűnt a Widgetek fülecske. Az új értesítési felület (a redőnyszerűen lehúzható okosság) fehér ikonokkal és áttetsző háttérrel operál, igazán látványos.

 

 

A Google Now szolgáltatásait elérhetjük, ha a Home gombtól felfelé húzzuk az ujjunkat, de egy, a bal szélső kezdőképernyőről balra irányuló mozdulattal is ide ugorhatunk. A Google Keresőt rögvest elérhetjük a kezdőképernyőről, ha annyit mondunk, „OK, Google.”

A videóból és a képekből sajnos nem derül ki, hogy mi a helyzet SMS/MMS fronton az új rendszerrel, pedig jó lett volna látni, hogy igazak-e a pletykák, melyek szerint a Google integrálta a KitKat üzenetkezelőjébe a Hangouts szolgáltatást.

 

 

Egyelőre még tisztázatlan, hogy a Nexus 5, illetve az Android 4.4 KitKat pontosan mikor debütál. Egyesek szerint október 15-én, azaz holnap lesz a nagy nap, mások a hónap végére várják az újdonságokat.




 


 

[Forrás: IntoMobile, Engadget]