Bemutatkozott a Sony Xperia Z1 kompakt kiadása

Farkas Norman, 2013. október 11. 15:04

Japánban, a Samsung Galaxy J oldalán mutatkozott be a Sony zászlóshajójának mini változata, az Xperia Z1 f. A készülék érdekessége, hogy kijelzőjét és méretét kivéve mindenben eléri a nagy testvér szintjét, így biztosan nem okoz csalódást azoknak, akik egy kompaktabb, de az eredetinél nem butább Z1-re vágynak.

Lehullott a lepel Japánban a várva várt Xperia Z1 f mobilról, amely lényegében nem más, mint a Z1 mini változata. Szerencsére a Sony nem követte a Samsung és a HTC példáját: nagyágyújának kompakt kiadását nem középkategóriás hardverrel látta el (azaz a méretcsökkenés nem járt a tudás lefaragásával). Ennek fényében a Z1 f minden ínyencséget tartalmaz, ami egy 4,3 hüvelykes készülékbe beleférhet.

Az Android 4.2 Jelly Bean rendszerű, víz- és porálló burkolattal megáldott telefon meghajtásáért egy 2,2GHz-es négymagos Qualcomm Snapdragon 800 processzor felel, amit 2GB RAM, 16GB belső tárhely, microSD kártyafoglalat, valamint 2300mAh kapacitású akkumulátor egészít ki. A Z1 f előlapján egy 4,3 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású HD érintőképernyő terül el, amin öröm nézegetni a 20 megapixeles hátlapi és a 2 megapixeles előlapi kamerával lőtt fotókat, videókat.

A készülék kizárólag a japán Docomo szolgáltató kínálatában lesz elérhető december folyamán, rózsaszín, fekete, sárga és fehér árnyalatban. Egyelőre sajnos nem tudni, hogy egyéb régiókban is megjelenik-e, de reméljük, hogy igen, hiszen hacsak távolról is, de egy kivételesen ígéretes okostelefont ismerhettünk meg „személyében”.

Érdemes megemlíteni, hogy a Sony üdvöskéje nem egyedül, hanem a korábban lencsevégre kapott Samsung Galaxy J-vel együtt mutatkozott be. A Galaxy S4 külsejét és a Galaxy Note 3 tudását magában hordozó, 5 hüvelykes Full HD Super AMOLED kijelzővel, 13 megapixeles hátlapi és 2 megapixeles előlapi kamerával, valamint 2600mAh kapacitású akkumulátorral felvértezett újdonság fedélzetén az Android 4.3 Jelly Bean teljesít szolgálatot. A kék, rózsaszín és fehér árnyalatban piacra kerülő kütyü gördülékeny működéséért egy négymagos, 2,3GHz-es Qualcomm Snapdragon 800 processzor felel, amit 3GB RAM, 32GB belső tárhely és microSD kártyahely tesz teljessé. A Galaxy J október végén jelenik meg Japánban, s még nincs infó arról, hogy egyéb országokban is elérhető lesz-e vagy sem.

 

 

[Forrás: Unwired View]