Szűrés

A(z) biztonság kulcsszót tartalmazó cikkek

A virtuális bűnözők ott ütnek idén minket, ahol a legjobban fáj

2015. január 21. -

Ahogy egyre több digitális eszköz vesz körül minket, amelyeken személyes adatainkat és legféltettebb titkainkat tároljuk, úgy nő a privát szféránkat érő támadások száma. 2015 főként erről fog szólni a PandaLabs szerint.
Tovább

A felhasználók harmada nem elég elővigyázatos, mikor saját készülékéről van szó

2015. január 20. -

A B2B International és a Kaspersky Lab közös felmérése szerint az európai válaszadók 33 százaléka szívesen megosztja okostelefonját, tabletjét vagy notebookját családtagjaival, barátaival vagy akár kollégáival. Nem látnak ugyanis kockázatot a készülékük megosztásában, pedig a tárolt adataikat veszélybe kerülhetnek.

Tovább

Növekszik a használt mobilok száma: veszélybe kerülnek adataink?

2015. január 14. -

A használt okostelefonok újraértékesítése lehet a mobilszolgáltatók egyik új piaca, ám ez kockázatokat is rejt. A Blancco arra figyelmeztet, hogy amennyiben nem megfelelően végzik el a forgalomba visszakerülő készülékek törlését, veszélybe kerülhet mindaz a személyes és üzleti adat is, melyet az eszközökön tároltak eredeti tulajdonosaik.

Tovább

Betiltaná a titkosított üzenetküldést az Egyesült Királyság miniszterelnöke

2015. január 13. -

David Cameron brit miniszterelnök néhány nappal a párizsi merényletek után adott hangot véleményének, miszerint korlátozni kellene a titkosítás használatát a tömegek kommunikációjában, mivel az korlátozza a megfigyelhetőséget. A Cameron által elképzelt jövőbe többek közt a WhatsApp, a BBM és a SnapChat sem férhet bele.

Tovább