Szűrés

A(z) biztonság kulcsszót tartalmazó cikkek

Az androidosok ötödét érte már valamilyen támadás

2014. október 10. -

A Kaspersky Lab és az INTERPOL közös felméréséből kiderült, hogy minden ötödik androidos eszköz, amelyet a Kaspersky Lab biztonsági megoldásaival védenek, észlelt malware támadást legalább egyszer. A leggyakoribb rosszindulatú programok az SMS trójaiak.

Tovább

Nőtt a kártevők és férgek száma a Panda elemzése szerint

2014. szeptember 24. -

2014 második negyedévében a Panda Security elemzése alapján 15 millió fajta új rosszindulatú szoftver jelent meg. Ebben a periódusban a fertőzöttségi szint világszerte elérte a 36,8%-ot.  Az okostelefonok elleni támadások száma is nőtt.

Tovább

Kaspersky Lab Fake ID Scanner: ingyenes alkalmazás androidosoknak

2014. augusztus 18. -

A Kaspersky Lab kiadott egy ingyenes mobilalkalmazást Androidra, a Kaspersky Fake ID Scannert, amely átvizsgálja az okostelefonokat és tableteket sérülékenységek után kutatva.

Tovább

Életnaplózás, bioszenzorok, geolokáció – Milyen veszélyeket rejt önkövető tevékenységünk?

2014. augusztus 6. -

Világszerte emberek milliói rögzítik élményeik és teljesítményük minden aspektusát napi rendszerességgel, valamilyen önkövető tevékenységgel. Ezt a jelenséget life loggingnak – életnaplózás – vagy quantified selfnek – megmért én – nevezik. Az önmagunk megismerését célzó tevékenység során temérdek személyes adatot továbbítunk és tárolunk el különöző helyeken, s ez komoly biztonsági kérdéseket is felvet. 

Tovább