Szűrés

A(z) 3D kulcsszót tartalmazó cikkek

Forradalmi innováció született az orvosi képalkotásban

2024. március 9. -

A digitális egészségügyi technológiák rohamos fejlődése új dimenziót nyit a betegellátásban, ahol az egyik legújabb innováció a magyar-ausztrál fejlesztésű Medi-AR applikáció. Ez az alkalmazás egy forradalmian egyedi orvosi-kép áttekintő és kommunikációs platform, amely a legmodernebb 3D technológiák – beleértve az augmentált (AR) és a virtuális valóságot (VR) – integrálásával valósítja meg céljait.

Tovább

Online 3D modellező oktatás a Téregértől

2020. november 11. -

Az ARworks által alapított 3D oktatási platform, a Téregér egy középiskolában már 2 éve a tanterv részeként oktat 3D modellezést, mely kurzus tananyaga most már otthonról, online is elérhető! Az ingyenes tanfolyam elvégzése egyrészt szórakoztató programot ad a következő hónapokra, amíg talán kevésbé lehet kimozdulni, másrészt - a folyamatosan megjelenő kurzusok elvégzésével - piacra vihető, értékes tudást ad bárkinek.

Tovább

3D-s Continental műszerfal

2020. szeptember 9. -

A Continental technológiai vállalat piacra dobja a sorozatban gyártott autosztereoszkopikus 3D technológiát alkalmazó kijelzőjét a HMC Genesis GV80 felső kategóriás változatában. A kijelzőn háromdimenziós skálákat, mutatókat és tárgyakat – mint például egy stop táblára való figyelmeztetés - jelenítenek meg a vezető látóterében. Nincs szükség speciális szemüvegre ahhoz, hogy látni lehessen ezeket a háromdimenziós figyelmeztető jeleket. Ehelyett a Continental parallaxis gátakat alkalmaz, vagyis olyan döntött rácsokat, amelyek felosztják a képet a néző számára, és olyan hatást keltenek, mintha valódi tárgyak jelennének meg. Külön-külön a jobb és a bal szem kissé eltolt képet kap, és így jön létre a háromdimenziós érzet.

Tovább

Bemutatkozik az Artec Leo

2020. július 2. -

Az Artec Leo az első mesterséges intelligencia alapú, kézi 3D szkenner, amely teljesen automatikus és vezeték nélküli, fedélzeti adatfeldolgozással dolgozik. A kézi 3D szkennereiről híres Artec 3D ezzel olyan egyedülálló, ipari pontosságú és páratlanul gyors eszközt fejlesztett, amelynek kezelése egyszerű, mint egy videókameráé – szkennelés közben a 3D modell valós időben épül fel a Leo beépített képernyőjén. 

Tovább