Szűrés

A(z) 5G-hálózat kulcsszót tartalmazó cikkek

Az 5G-hez több mobilszolgáltatót egyszerre kiszolgáló hálózatra lesz szükség

2023. március 22. -

Az MVM NET Zrt. és a CETIN Hungary Zrt. városi környezetben és agrárgazdaságban tesztelte, hogyan lehet gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni olyan helyszíneken, ahol ezt az 5G alapú alkalmazások elterjedése, illetve az adatforgalom növekedése szükségessé teszi. A független, integrált infrastruktúra-szolgáltatók a teszt tapasztalatai alapján megállapították: fenntarthatósági és gazdaságossági szempontok miatt sok esetben a hálózatot célszerű egyetlen szolgáltatónak kiépíteni és üzemeltetni, majd azon több operátor számára szolgáltatást nyújtani.

Tovább

Az 5G továbbra is gyorsabban nő, mint bármelyik korábbi mobilgeneráció

2022. december 11. -

A világ számos részén jellemző gazdasági nehézségek ellenére valószínű, hogy az év végére eléri az egymilliárdot az 5G előfizetések száma a világban, 2028-ban pedig az 5 milliárdot is átlépheti. A mobilkommunikációs trendek legátfogóbb tanulmánya, az Ericsson Mobility Report új kiadásából az is kiderül, hogy a rögzített vezeték nélküli (FWA) elérések terjedése gyorsabban nő a vártnál.

Kulcsszavak: Ericsson, 5G, 5G-hálózat
Tovább

5G gyorsitja a tesztelést az Audinál

2022. október 20. -

Sikeres 5G hálózati pilotprojekt zárul az Audi Hungaria Zrt. győri gyárában.  A gyors és megbízható adatátviteli technológiának köszönhetően azonnal lehetőség nyílik az elkészült gépkocsik kötelező tesztelése; a begyűjtött adatok ugyanis már akár menet közben kinyerhetők az 5G hálózat használatával. A Technológiai és Ipari Minisztérium, a győri Széchenyi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központja, valamint a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország közreműködésével megvalósult projekt bebizonyította, hogy az 5G technológia – miközben a fejlődéshez szükséges mobilitást biztosítja – a szigorú, kifejezetten vezetékes működésre tervezett autóipari protokollok igényeit is messzemenően képes kielégíteni. 

Tovább

Valós idejű versenyélmény 5G hálózaton

2022. szeptember 25. -

Kísérleti eszközök bevetésével hasznosulnak az 5G hálózat képességei a Digital Twin projektben. A nagy pontosságú helymeghatározásnak és gyors adattovábbításnak köszönhetően a versenypályán száguldó autók küzdelmébe online módon lehet bekapcsolódni. A fejlesztési munka egyik lehetséges eredményeként a jövőben akár egy Forma–1-es futam résztvevőivel is összemérhetik képességeiket az interneten keresztül a kanapépilóták. 

Tovább