Nikon D500 amatőröknek és profiknak

Kütyü Magazin - 2016. január 26.

A Nikon Corporation örömmel jelentette be a Nikon D500 készüléket, az FX formátumú digitális SLR-ek teljesítményét rugalmas vázzal és megnövelt használhatósággal ötvöző csúcskategóriás DX formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépet.

A Nikon D500 választ ad a vásárlók képalkotási igényeinek változására, valamint az amatőrök egyre fokozottabb képigényére. A fényképezőgép és a többi személyi eszköz közötti állandóan elérhető csatlakozást is lehetővé teszi.

Ezek elősegítéséhez a Nikon D500 az amatőröknek szánt fényképezőgépek piacának legfejlettebb AF-rendszerét tartalmazza; bevezeti a 4K UHD videorögzítési lehetőséget a Nikon DX formátumú kínálatába; sőt, ez az első olyan Nikon fényképezőgép, amelynek csatlakoztathatósága lehetővé teszi a mindig készen álló, azonnali megosztást a SnapBridge rendszeren keresztül.

„A vizuális kultúra új szintjére léptünk, amelyben az emberek képeken keresztül lépnek egymással kapcsolatba. Így az amatőr vásárlóink is egyre igényesebbek lesznek, és egyre többet várnak el a fényképezőgépektől. Ezért az új fejlesztéseink segítségével az FX formátum teljesítményét pakoltuk bele a D500 készülékbe, hogy kielégíthessük vásárlóink és a profi fotósok erős képtechnológiai étvágyát” – jelentette ki Tadashi Nakayama, a Nikon vállalati alelnöke, a képalkotási üzleti egység marketingosztályának vezetője.

Hatalmas teljesítmény

A D500 kiváló a mozgó témák követésében: ugyanazt az új generációs 153 pontos AF-rendszert kapta, mint a D5. Precíz témabemérést nyújt még a körülbelül 10 kép/mp sebességű gyors sorozatfelvétel közben is, így az autó-motorsportok vagy az úti kalandok megörökítésében is kiválóan teljesít. A sok mozgást és gyönyörű jeleneteket rögzíteni kívánó amatőrök már 4K UHD videókon is felvehetik a történteket, az új EXPEED 5 képfeldolgozó motor révén pedig a D500 kiváló képminőséget nyújt. A D500 széles ISO-tartományt kínál 100-tól 51200-ig, amely akár Hi 5 (ISO 1640000-rel ekvivalens) szintre is bővíthető, így széles határok között mozgó megvilágítási körülmények között is lenyűgöző eredményt nyújt. A nagy teljesítményt és a sokoldalúságot a kényelmes kezelhetőséggel ötvöző D500 egy olyan eszközt jelent, amely a kreatív látásmódot és a lelkesedést erős képekbe képes átültetni, hogy a fotósok teljes mértékben kiaknázhassák a képességeiket.

Zökkenőmentes, állandóan elérhető csatlakozás a Snapbridge segítségével

A D500 az első a Nikon fényképezőgép-kínálatában, amely tartalmazza az intelligens eszközökkel állandóan elérhető vezeték nélküli csatlakozási funkciót a Bluetooth Low-Energy szabvány révén. Ez az új Nikon fejlesztés lehetővé teszi a képek folyamatos és azonnali átvitelét a fényképezőgépről intelligens eszközökre valós időben, rögtön a kép elkészítése után, így a fotózást egy közösségi, kapcsolati élménnyé alakítja. Mindez automatikusan valósul meg, nem kell elindítani a képátvitelt a fényképezőgépen – az áramfogyasztás pedig mindkét eszközön alacsony marad, ami menet közben egy igen hasznos tulajdonság.

 

Vissza