Megtöltik a világot érzelemmel

forrás: Kütyü Magazin - 2019. szeptember 7.

Az IFA 2019 előestéájén tartotta meg sajtótájékoztatóját a Sony, ahol a vállalat alelnöke, Shigeki Ishizuka lépett színpadra.  Elmondása szerint a Sony célja, hogy „megtöltsék a világot érzelemmel a kreativitás ereje és a technológia segítségével”: ennek érdekében pedig folytatják az úttörő munkát a hardverfejlesztés területén.

 
A bemutatott főbb termékek:
 
Okostelefon
 
A Sony bemutatta az Xperia 5-öt, a termékcsalád legújabb zászlóshajóját, amely egy letisztult és kompakt testben foglalja magába az Xperia 1 funkcióit és a Sony technológiáit a professzionális közvetítéstől kezdve a csúcsminőségű fotós és videós eszközökig. Az Xperia 5 2019 őszétől lesz elérhető számos országban és régióban. 
 
Az Xperia 5 támogatja a magas dinamikai tartományt, ami 21:9-es képaránnyal és 155 cm átmérőjű Full HD+ (2520 x 1080 pixel) OLED kijelzővel ötvöződik. Az új készülék 68mm-es széles kialakításának köszönhetően könnyedén hordozható és használható, továbbá annak ellenére, hogy 14 grammal könnyebb, mint az Xperia 1, garantálja a 21:9-es CinemaWide élményt. 
 
Az Xperia 5 tripla lencsés kamerája egy 12MP-es képszenzort és egy optikai képstabilizátort tartalmaz. Ezen felül a kamera a Sony α (Alpha) fényképezőgépeinél használt Eye AF algoritmust alkalmazza, ami felismeri és fókuszban tartja az emberi szemet. A felhasználók könnyen váltogathatják a 26 mm-es sokoldalú lencsét, az 52 mm-es távcsöves lencsét és a 16mm-es szuper-széles lencsét, a kreatív fotós lehetőségek maximális kihasználása érdekében. 
 
A telefonban a speciálisan mobilokhoz kialakított X1-es processzor található, amely a BRAVIA kijelzőnek köszönhetően közepes minőségű tartalmakat gyönyörű, HDR (magas dinamikus tartományú) képminőségre javítja fel a HDR remastering technológiák alkalmazásával. Ez lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy tartalmaikat világosabb tónusban és színesebben kivitelben tekinthessék meg, magasabb kontraszt mellett. Ezen felül a megújult “Game Enchancer” új felvételi lehetőségeket biztosít, így a felhasználók megtapasztalhatják a magával ragadó 21:9-es felbontás melletti optimalizált játékélményt. 
 
Az Xperia 5 a legújabb Qualcomm fejlesztésű Snapdragon 855 Mobile processzorral felszerelt, továbbá a “Smart Connectivity” funkcióval is rendelkezik, ami elemzi a beérkező Wi-Fi jeleket, és jelzi az előforduló kapcsolódási problémákat. Az optimális internetkapcsolat érdekében a Smart Connect automatikusan átvált LTE-re, ha nehézségbe ütközik a kapcsolódás.
 
Házimozi és hangtechnika
 
Az 1000X sorozat vezeték nélküli fejhallgatók a legmagasabb szintű zajcsökkentő rendszerrel és kiemelkedő hangfejlesztéssel felszereltek, így gazdagabb audioélményt nyújtanak felhasználóinak.  A sorozat új tagja a WI-1000XM2 nyakpántos fülhallgató, ami a díjnyertes, fejpántos WH-1000XM3 és a vezeték nélküli WF-1000XM3 típust követi. Az 1000X a WH-1000XM3-ból már ismert, QN1 HD – az iparág vezető modellje – zajszűrő processzor nem csak a maximális hangminőséget garantálja, de a zajokat is csökkenti. Rugalmas, könnyű szilikon nyakpántjának köszönhetően kényelmesen és stílusos zenehallgatást kínál. 
 
A Sony olyan audio technológiák és termékek sorozatát is bemutatja, amik okostelefonnal vagy más eszközökkel is kombinálhatók, így garantált a szórakozás élménye, mivel az újdonságok a felhasználóhoz idomulnak és beilleszthetők a személyes térbe is. Az IFA látogatóinak lehetősége nyílik megtapasztalni a 360 Reality Audio alkalmazást, az új zenei élményt, ami elárasztja a felhasználókat a hangzással és úgy érezhetik magukat, mintha egy élő koncerten vennének részt. Az Xperia 1 okostelefon és a WH-1000XM3 egyesíti és elemzi a felhasználó hallásjellemzőit egy alkalmazás segítségével, így hozza létre azt a zenei tartományt, ami teljes mértékig optimalizált a hallgató számára. 
 
A Signature sorozat a Sony évtizedek alatt kialakított technológiai fejlesztése, ami törekszik a tökéletes, személyre szabott zenehallgatási élmény elérésére. A sorozat legújabb termékei a nagy felbontású, audio kompatibilis SA-Z1 near field stúdió hangszórórendszer. Egyetlen kábellel csatlakoztatható bármely számítógéphez, Sony Walkman®-hez és Xperia okostelefonokhoz vagy más audioeszközökhöz, így stúdió minőségű hanghatást érhetünk el, ami szinte kézzel foghatóvá teszi a zenét.
 
A Sony TV kategóriában szintén bemutatja sorozatát, beleértve a BRAVIA MASTER sorozat ZG9 8K HDR Full Array LED és az AG9 4K HDR OLED televíziókat, amelyek Európában 2019. tavaszán jelentek meg az üzletekben. A nagy teljesítményű X1  Ultimate Picture Processor az összes tartalmat, beleértve a 8K-t, gyönyörű, kompromisszumok nélküli képminőségben jeleníti meg. Ezenkívül az új, Sound-from-Picture-Reality tökéletes harmóniát teremt hang és kép között és olyan egyedi látványélményt nyújt, amire csak a BRAVIA képes. A kiállításon olyan Android TV-ket is bemutatnak, melyeknek a Google Assistanthez, az Amazon Alexához, valamint az Apple AirPlay 2-höz és a HomeKit-hez csatlakoztatva kibővül kezelhetőségük - ezek a termékek ebben az évben később válnak elérhetővé a piacon.
 
Digitális képalkotás
 
A Sony Alpha APS-C szenzoros, tükör nélküli fényképezőgépeinek legújabb darabjai is az európai bemutatón lesznek láthatók. Az élvonalbeli Alpha 6600 mesterséges intelligencia által vezérelt valós idejű Eye AF-fel, beépített képstabilizálással és iparág-vezető akkumulátor élettartammal érkezik, amivel hozzávetőleg 720 álló formátumú fotó villámgyors elkészítésére képes. Ezen kívül a Sony bemutatja az Alpha 6100-ast is, valamint a legújabb APS-C zoom G lens™ szériát, beleértve az E 16-55mm F2.6 G standard zoomobjektívet, és az E 70-350mm F4.5-6.3 G OSS szupertelefotós zoomobjektívet is. 
 
A további digitális képalkotó termékek közt szerepel még a legújabb full frame fényképezőgép, az Alpha 7R IV, ami egy hihetetlen 61.0 MP hátsó megvilágítású full frame képszenzorral rendelkezik. Elsőrangú képminőségű, nagy felbontású és széles dinamikatartományú képek készíthetők vele. A Sony G Master széria objektívje is kipróbálható a résztvevők számára a prémium kompakt RX100 VII fényképezőgép mellett, ami hasonló AF-fel és gyorsasággal rendelkezik, mint az Alpha 9 teljesképes tükör nélküli fényképezőgép.
 
 
Kulcsszavak: Sony, IFA, IFA 2019
Vissza