Lezárult az ország egyik legnagyobb esport versenye, a Lenovo Y Kupa

Kütyü Magazin - 2016. november 29.

A hétvégén került megrendezése a Lenovo nagyszabású esport versenyének, a Lenovo Y Kupának az elődöntője és döntője, melyeknek a Lurdy Ház és a PlayIT adott otthont. A 2 millió forint összdíjazású, és több hónapon át tartó gamer eseményen összesen 64 csapat mérte össze tudását CS:GO és LOL kategóriákban. 

A csapatoknak a döntőbe kerüléshez először túl kellett jutniuk az év során négy online selejtezőn, valamint négy helyszíni elődöntőn, amelyek Budapesten, Szegeden, Debrecenben és Pécsett kerültek megrendezésre, valamint a PlayIT keretében megrendezett pénteki elődöntőn is, ahol mindkét kategóriában 4-4 csapat csapott össze a szombati napon megrendezett döntőben való részvételért. 

A Counter Strike: Global Offensive szombati döntőjében a Control Gaming és a Fury Gaming EU csapatok feszültek egymásnak a kategóriában kiosztott fél millió forintos fődíjért, melyet végül a Control Gaming csapata vihetett haza 2:0 arányban megnyert döntő meccsel. A 2:0 végeredmény ellenére a meccs nagyon szorosra sikerült, a lebonyolítással megbízott, The War Room Youtube csatornáján megtekinthető, ha valaki lemaradt volna róla. 

A League of Legends aranymeccsén a budapesti bajnok, a Team Horizon Reapers csapott össze a debreceni első helyezett Wild Multigaming csapatával. A színvonalas és izgalmas mérkőzés csak a végső, harmadik körben dőlt el, szoros küzdelemben 1:1 állás után a Lenovo végül a THR csapatot avathatta bajnokká.

„A Lenovo számára rendkívül fontos a gamer közösség, ezért is volt nagyon jó látni a versenysorozat teljes ideje alatt, hogy ilyen aktívak és összetartóak a magyar játékosok. A rendezvényünk elsődleges célkitűzése a szórakoztatás, valamint a magyar esport közösség támogatása, és egy olyan platform megteremtése, amely lehetővé teszi, hogy az Y Kupán indulók gyakorlatot szerezzenek még a nemzetközi színtérre lépés előtt. Bízom benne, hogy a jövőben ezzel a sorozattal a magyar tehetségek számára sikerül megfelelő hátteret és infrastruktúrát biztosítanunk a nemzetközi versenyekre jutáshoz, ahol szabadon kibontakoztathatják tehetségüket, és a határ már csak a csillagos ég" – mondta el a kezdeményezésről Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója.

Vissza