Applikációkkal irányított okos háztartási eszközök

Kütyü Magazin - 2016. január 18.

Az Electrolux csatlakozott a Google Early Access programjához, hogy az internetcég Brillo operációs rendszerét és Weave kommunikációs protokollját alkalmazza intelligens háztartási készülékek fejlesztéséhez. A CES elektronikai kiállításon az Electrolux több okos sütőt is bemutatott, többek között egy olyat is, ami már a Google platformját használja.

„Az Electrolux elkötelezett a jövő intelligens otthonainak formálásában, hiszen, legyen szó akár finom ételek készítéséről, akár a mindennapos háztartási feladatokról, okos háztartási készülékekkel még jobb felhasználói élményt nyújthatunk vásárlóink számára” – mondta Jan Brockmann, az Electrolux technológiai igazgatója és kutatás-fejlesztési vezetője.

Bár a vállalat támogatná egy nyílt rendszerű platform kialakítását, nem csupán a Google-lel működik együtt az okos otthoni készülékek piacán, hanem nyitott minden olyan megoldásra, ami vásárlói számára a legjobb megoldást nyújthatja. A cég így 2014 óta prémium tagja az Allseen Allience-nek is, amely több iparág képviselőit összefogva dolgozik azon, hogy a legkülönbözőbb eszközöket, szolgáltatásokat és applikációkat okos megoldásokkal kapcsolhassuk össze.

A CES 2016-os kiállításán az Electrolux két eltérő megoldást használó okos sütőt is bemutatott. A Google standján a Brillo operációs rendszert és a Weave kommunikációs protokollt alkalmazó, további partnerei – így az AllSeen Alliance és a Qualcomm – standjain pedig az AllJoyn platformot használó okos sütőt ismerhették meg az érdeklődők.

 

Mostantól beépített kamera segít minket a sütésben

A CookView kamerával felszerelt sütőket az applikáció segítségével egyetlen érintéssel elindíthatjuk, vagy módosíthatjuk a hőmérsékletet és a páratartalmat. A beépített kamerával pedig akár élőben is figyelhetjük a készülő ételt, és megoszthatjuk az élményt a közösségi oldalakon. Az appok értesítéseket is küldenek, sőt, ha egy kis inspirációra lenne szükségünk az esti vacsorához, több száz recept közül válogathatunk. A sütők iOS és Android operációs rendszerű mobiltelefonról és táblagépről is vezérelhetők.

Vissza