Érkezik a Parallels Desktop 9 – híd Mac és Windows között

Czipperer Dia - 2013. szeptember 2.

Már csak néhány nap, és érkezik a Parallels Desktop for Mac frissített kiadása, amellyel egymás mellett futtathatjuk a Windows és Mac alkalmazásokat.

A Parallels nemrég bocsátotta ki alkalmazását, mellyel távolról, akár iPaddel is irányíthatjuk PC-nket. Most pedig megjelent a Paralells Desktop legújabb verziója, amely segítségével Windows operációs rendszert irányíthatunk  a nélkül, hogy elhagynánk a megszokott Mac felhasználói környezetet.

A program egy hidat képez a két rendszer között, hiszen segítségével o Mac OSX alkalmazásokat is futtathatunk Windows alatt. A tervek szerint a program szeptember 5-én válik elérhetővé a felhasználók számára.

Természetesen Windows 8 és 8.1 támogatással is rendelkezik, ami egy új programtól el is várható. Támogatja a különböző felhőszolgáltatásokat, mint az iCloud, Dropbox, Google Drive, ami azt jelenti, hogy szinkronizálhatjuk fájljainkat Mac és Windows virtuális gépek között anélkül, hogy duplikálnunk kellene őket.

A vállalat szerint a program teljesítménye sokat javult: a webes böngészés mintegy 15%-kal, az indítási és leállítási idő pedig 25%-kal. A virtuális gép felfüggesztésének ideje is 20%-kal gyorsabb lett.

A programhoz hasznos kiegészítők is tartoznak, mint például a Security Center, amely megvédi a virtuális gépet a támadásoktól, valamint a PDF printer for Windows segítségével.

A program Mac és Win 8 rendszerekkel, valamint Windows 7-tel, Vistával, XP-vel, Linuxszal és Google Chrome OS rendszerrel is kompatibilis. Mindez azt jelenti, hogy ha bármilyen oknál fogva rákényszerülünk arra, hogy másik rendszerrel végezzük munkánkat, könnyedén visszamenekülhetünk a megszokott kis világunkba.

Ha minden jól megy, szeptember 5-én debütál a program, ám korábbi felhasználók számára már frissíthető. Ami fontos, hogy futtatásához 700 MB szabad lemezterületre van szükség.

A termék az App Store-ból már előrendelhető.

 

Forrás: Techspot.com

Vissza