Brutál teljesítményű vékony kliens a HP-tól

Kütyü Magazin - 2013. augusztus 23.

A HP leleplezte a t820 Flexible Series Thin Client üzleti célú vékony kliensét, amely az eddigi legnagyobb teljesítményt kínálja a felhasználóknak a biztonság és könnyű kezelhetőség mellett.

A cég azt is bejelentette, hogy az új NVIDIA GRID grafikus processzorral (GPU) támogatja a 8. generációs (Gen8) HP WS460c blade szervert. Annak érdekében, hogy csökkentsék a felhasználókra jutó költséget és növeljék a virtuális környezethez szükséges grafikai teljesítményt a legújabb HP WS460c szervert egy HP Multi-GPU Carrier grafikus adapter kártyával látták el, amely blade szerverenként 8 felhasználó kiszolgálására alkalmas, így biztosítva az eddigi legátfogóbb grafikus blade szerver portfóliót.

Egy egyre növekvő piaci igény figyelhető meg a 4 magos processzorok és a vékony klienst használó multimédiás grafikai megoldások iránt.” - nyilatkozta Jeff Groudan, a HP Vékony Kliensekért felelős marketing igazgatója. “A HP t820 egy olyan továbbfejlesztett vékony kliens megoldást kínál a vállalatoknak, ami biztosítja a kellő sebességet és teljesítményt a legbonyolultabb alkalmazások esetében is.” 

Maximális biztonság, csúcsteljesítmény, továbbfejlesztett grafikai megoldások

A HP t820 Flexible Series Thin Client kombinálja a csúcsteljesítményt, a magas minőségű grafikai megoldásokat és a vállalati szintű biztonságot, ami garantálja, hogy a vállalatnak a szerveren tárolt érzékeny adatai biztonságban legyenek akkor is, ha az eszköz rossz kezekbe kerül, ellopják, vagy valaki elveszíti.

A HP t820  használatából olyan üzeltágak profitálhatnak a leginkább, ahol a speciális programok futattása komoly számítási teljesítményt igényel, mint például a pénzügyi, kerekedelemi szektor, az építészeti és mérnöki irodák, vagy a hadi- és kormányzati ügynökségek.

 

A HP t820 továbbfejlesztett megoldásai:

 

  • Nagyteljesítményű adatfeldolgozás az Intel Core i5 vagy Intel Pentium processzorral. A HP t820  nyolcszor gyorsabb, mint a HP t610 Flexible Thin Client, nagy mennyiségű adatot és számos alkalmazást képes egyszerre kezelni, amely hatékonyabbá teheti a munkát azáltal, hogy az információkat nem csak egy monitoron láthatják a munkatársak.
     
  • Vállalati szintű biztonság szál-optikai hálózattal, Intel vPro technológia, NIST előírásainak megfelelő BIOS TPM Chipset. Preboot hitelesítés és kapcsolati hálózat biztosítja a felhasználóknak, hogy biztonságosan be tudjanak jelentkezni a saját védett hálózatukba.
     
  • Beépített VGA videó port és DisplayPort 1.2 a magasabb funkcionalitásért. A kiegészítő portok biztosítják az átmentet a régebbi és az újabb technológiák között, illetve garantálják a kompatibilitást a jelenlegi és a jövőbeli monitor technológiákkal. HP t820 három nagyméretű, out of the box monitort támogat, de egy AMD Radeon HD 7650A MXM grafikai kártyával, valamint egy vagy több opcionális multistream DisplayPort hubbal, akár 7 nagyfelbontású (HD) monitort is képes kezelni.  
     
  • Jobb felhasználói élmények a HP Velocity-vel. HP Velocity hálózati teljesítmény menedzsment szoftverrel a HP t820 automatikusan alkalmazkodik a változó hálózati körülményekhez és javítja a hálózat minőségét, ezáltal a felhasználók kevesebb üzemzavart, tapasztalnak, amikor valósidejű kommunikációt használó alkalmazásokkal dolgoznak. 
     
  • Multiprotocol támogatás Microsoft és a  VMware számára. A HP t820 VMware Horizon View tanúsítvánnyal és a Microsoft Windows Embedded Standard (WES) 7 E operációs rendszert futtató RFX tanúsítvánnyal rendelkezik, így a felhasználók rugalmasan telepíthetnek és használhatnak bármilyen virtuális desktop alkalmazást, ami leginkább megfelel az igényeiknek. 

Új virtualizált nagy teljesítményű grafikai megoldások

A HP továbbfejlesztette a HP WS460c Gen8 blade szerverét egy új, virtuális környezetre tervezett NVIDIA GRID grafikus processzorral. Ez az első olyan blade technológia, amely lehetővé teszi, hogy egy blade egyszerre több virtuális grafikai felhasználót szolgáljon ki. Az NVIDIA GRID grafikai kártyával vagy a Multi-GPU Carrier egységgel ellátott HP WS460c Gen8 szerver csökkenti az egy felhasználóra jutó költséget, ugyanakkor egy olyan szintű grafikai teljesítményt nyújt, ami korábban elérhetetlen volt az asztali gépen működő virtuális alkalmazásokat kezelő felhasználók számára. 

Az NVIDIA GRID K1 és K2 GPU adaptere lehetővé teszik, hogy egy blade egyszerre több multimédiás PC-t vagy magas szintű grafikai felhasználót szolgáljon ki, azáltal hogy minden virtuális gépnek grafikai képességet kölcsönöznek.

Elérhetőség

A HP t820 a tervek szerint novembertől érthető el világszerte. A HP WS460c Gen8 blade szerver új NVIDIA GRID grafikai processzorral ugyancsak ősztől lesz kapható.

 

Vissza