Szemezgetés a Windows Phone Appokból

Kütyü Magazin - 2013. augusztus 8.

Nyaraláskor számos alkalmazás segítségünkre lehet. Ha eltévedünk, jól jön egy online térkép, de akár azt is kideríthetjük, barátaink éppen merre járnak, vagy akár egy jó grillezéshez is hasznos tanácsokat kaphatunk.

FollowMe!

 

Kövesd a barátaidat! Tudd meg merre járnak, és ha megtervezted, hogy hogyan juss el hozzájuk, te is adj infót magadról, hogy épp merre jársz és mit csinálsz. A Windows Phone-ra szánt ingyenes FollowMe! applikáció folyamatosan frissíti a jelenlegi helyzetedet, és lehetővé teszi, hogy gyorsan üzenni tudj olyan szituációkban, amikor lehetetlenné vagy nehézkessé válik a kommunikáció, például amikor zajos helyen tartózkodsz, vagy beteg vagy.

 

HERE Maps

A Nokia nemrég kiadta nagyszerű navigációs térképalkalmazását Windows Phone-os készülékekre is. A már jól ismert térképfunkciókon túl a HERE Maps támogatja a LiveSight-ot, mely a kamera által látott képen jelenít meg kiegészítő információkat az adott hellyel kapcsolatban. Igazán hasznos fejlesztés, hogy igény esetén akár bővíthetjük is saját térképünket. A Map Creator névre keresztelt funkció segítségével megjegyzéseket tehetünk, módosításokat kérvényezhetünk a Nokiánál, és ha megalapozottnak találják, akkor a térkép rövidesen módosul.

 

HERE Drive+

Nemrégiben jelent meg a Windows Áruházban a Nokia offline térképalkalmazása, méghozzá hangos navigációval és sebességkorlátozásra való figyelmeztetéssel. A telefonos navigációkkal ellentétben a Drive+-ban testre szabható, hogy milyen úton és módon szeretnénk eljutni célunkig, fizetős utak bevonásával, vagy sem. A forgalmi nézet pillanatnyi információkat biztosít a közlekedés helyzetéről.

 

Grilled to Perfection

Nyáron szinte kötelező legalább egyszer részt venni egy igazi kerti sütögetésben. A grillezés az egyik leggyorsabb és legegészségesebb módja az ételek elkészítésének, melynek során halakat, húsokat, zöldségeket vagy sajtokat is el lehet készíteni. Mivel pedig mindig van mit tanulni - még az ilyen egyszerűnek tűnő sütögetésnél is -, érdemes letölteni a Windows 8-on elérhető Grilled to Perfection alkalmazást, amely a szöveges segítség mellett impozáns videókon mutatja be, hogy hogyan készítsük elő a kerti grillt, hogyan csoportosítsuk az ételeket, vagy vágjuk fel a húst. Ezeken túl pedig kiváló receptekkel is szolgál az app.

 

Vissza