Lumia 625 – „nagyképű” alapmodell

Farkas Norman - 2013. július 17.

Előkerült néhány fotó a hamarosan bemutatkozó Nokia Lumia 625 készülékről, mely egy Windows Phone 8 rendszerű alapmobil tudásával, ám viszonylag nagy méretű megjelenítővel kezdi meg hódítását Kínában.

Az alábbi képen látható Nokia készülék megszerezte a TENAA, azaz Kínai Hírközlési Hatóság jóváhagyását, így hamarosan forgalomba is kerülhet az országban. Az eszköz állítólag RM-941 azonosítóval az FCC-nél is járt már, tehát igazán nem lehet messze a hivatalos bemutató.

A Lumia 625 névre keresztelt újdonság a Windows Phone 8 operációs rendszer köré épül, tudását tekintve pedig alapmodellnek számít ezen a platformon: kétmagos, 1 vagy 1,2GHz-es Qualcomm processzort, 512MB RAM-ot,2000mAh kapacitású akkumulátort, LTE és HSPA adatátviteli támogatást, valamint 5 megapixeles, LED vakuval segített hátlapi, illetve 1 megapixeles előlapi kamerát tudhat magáénak. Ami igazán érdekes, hogy a mobil előlapján egy 4,7 hüvelykes megjelenítő kapott helyet, amely csupán 800 x 480 pixel felbontású ugyan, de méretét tekintve még a Lumia 1020 paneljét (4,5 col) is felülmúlja.

A várakozások szerint a Lumia 625 már július vége előtt megvásárolható lesz Kínában, ára 248 euró körül alakul. Hivatalos bemutatóját követően persze elképzelhető, hogy más régiókban is elérhetővé válik a „nagyképű” alapmodell.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza