Ilyen képeket lő a Lumia 1020

Farkas Norman - 2013. július 17.

A finn gyártó megosztott néhány fotót hivatalos blogján a nagyközönséggel, hogy szemléltesse, milyen remek minőségben örökíthetők meg a pillanatok a nemrég bemutatott Lumia 1020 készülékkel.

Ha követted a Nokia Lumia 1020 bemutatójáig vezető, pletykákkal kikövezett utat, bizonyára Te is kíváncsi vagy, hogy milyen minőségű fotók rögzítésére alkalmas ez a kifejezetten képalkotásra kiélezett készülék. Nos, jó hírünk van, ugyanis nem kell beruháznod egy példányra, – s így kicsengetned mintegy 800 eurót, azaz cirka 239 ezer forintot – ha választ szeretnél kapni a kérdésre, ugyanis a Nokia megosztott néhány tesztfotót a hivatalos blogján.

Mivel a Nokia által közzétett képekről van szó, biztosra vehetjük, hogy ideális körülmények között, a lehető legjobb beállítások alkalmazásával készültek, s a hétköznapi használat során mi is csak némi ügyeskedéssel érhetünk el hasonló kaliberű eredményt, kihozva a maximumot a Lumia 1020 kamerájából.

 

 

Letöltés teljes méretben: nagy látószög - parknagy látószög - város

 

Az fenti két képen a kamera nagy látószögére kerül a hangsúly, a harmadikon (lent) a fókuszon kívül maradó részeket homályba taszító „bokeh-effekt” látható, a negyedik (szintén lent) pedig azt szemlélteti, hogy milyen részletességgel kaphatók le a mozgásban lévő elemek. Az utolsó fénykép azt mutatja meg, hogy még gyenge fényviszonyok mellett is remek felvételek készíthetők a Lumia 1020 41 megapixeles PureView kamerájával.

 

 

 

Fotók letöltése teljes méretben: bokeh-effektmozgásban is éles részletekremek minőség gyenge fényviszonyok mellett is

 

 

[Forrás: Nokia Conversations]

Vissza