Több ezer online pénztárgépbe kerülhetnek Telenor SIM chipek

forrás: Prím Online - 2013. július 15.

A Telenor készen áll arra, hogy rövid idő alatt nagy mennyiségben szállítson le SIM chipeket, amelyekkel biztosítható a folyamatos adatkapcsolat az online pénztárgépek és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal rendszere között. A rendszer fejlesztésében és a tesztelésben a Telenor Csoport svéd leányvállalata, a Telenor Connexion is részt vett.   

Lezárult az online pénztárgépek működéséhez szükséges SIM chipek, valamint az általuk megvalósított biztonságos adatkommunikációs szolgáltatás tesztelése a Telenornál. A sikeres tesztidőszaknak köszönhetően a szolgáltatónál mostantól elérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szervere, valamint a pénztárgépekbe kerülő Adóügyi Ellenőrző Egység (AEE) közötti mobil adatkapcsolatot biztosító megoldás. A gépek közötti kommunikáció (M2M) terén széleskörű tapasztalattal és termék portfólióval egyaránt rendelkező mobil operátor által biztosított SIM chipek a jogszabályi előírásnak megfelelően minden magyarországi szolgáltató hálózatára képesek kapcsolódni és azon keresztül kommunikálni.

Az eszköz, valamint az új szolgáltatás tesztelésében a szolgáltatót a Telenor Csoport svéd leányvállalata, az M2M területre specializálódott Telenor Connexion is segítette. A cég, amely immár 12 éve kínál gépek közötti kommunikáción alapuló megoldásokat partnereinek világszerte, tapasztalataival a pénztárgépek üzemeltetéséhez szükséges technológia kifejlesztésében is közreműködött.

A Telenor a SIM chipeket és az általuk megvalósított szolgáltatást elsősorban, de nem kizárólag az online pénztárgépek gyártásával, értékesítésével és működtetésével foglalkozó cégeken keresztül értékesíti a hazai vállalkozások számára. A tesztidőszakkal párhozamosan a szolgáltató már több ilyen céggel is kötött együttműködési szerződést, illetve nagy volumenben rendelkezik SIM chip készletekkel, hogy az ügyfelek ellátása gyors és zavarmentes legyen.

 

 

Vissza