Seregnyi fotós app a Lumia 1020 nyomában

Kütyü Magazin - 2013. július 15.

A Nokia Lumia 1020 bemutatását követően a Nokia számos izgalmas alkalmazást is bejelentett, amelyek új távlatokat nyitnak az okostelefonok képalkotása terén. A Hipstamatic, Path, Vyclone, SNAPCAM, Panagraph, Yelp, CNN és a Foursquare csupán néhány azon fejlesztők közül, melyek a Nokia Imaging SDK segítségével egyedi alkalmazásokat fejlesztenek a jövőben.

A képalkotói SDK fejlesztői csomag ugyanarra a technológiára épül, melyet a Nokia a saját képalkotó alkalmazásainál – például a Smart Camera és a Creative Studio applikációk – is használ. Az SDK példátlan rugalmasságot biztosít a fejlesztők számára, hogy alkalmazásaikban a lehető legtöbbet kihozzák a Nokia Lumia 1020 készülék modern képalkotó funkcióiból. Legyenek azok különböző filterek, effektek vagy szerkesztési beállítások a fejlesztők lehetővé tehetik, hogy a vásárlók azonnal egyedivé és emlékezetessé tegyék elkészült fotóikat.

A developer.nokia.com oldalon elérhető SDK csomagban több mint 50 effekt, filter és bővítmény található. Az SDK segítségével, a Nokia Random Access JPEG technológiáját felhasználva, a fejlesztők lenyűgöző eredményeket érhetnek el a képadatok hatékonyabb szerkesztésén keresztül. Továbbá, a hihetetlenül gyors és gördülékeny felhasználói élmény biztosítására fókuszálhatnak, mivel az SDK már számos képszerkesztő eszközről és effektről gondoskodott.

A Nokia elindította a Nokia Future/Capture versenyt, a developer.nokia.com/futurecapture oldalon, hogy olyan kreatív applikációk létrehozására bátorítsa a fejlesztőket, amelyek kiszélesítik az okostelefonnal történő képalkotás határait a Nokia Lumia 1020 készüléken.

A Nokia segítségével a fejlesztők egyedi alkalmazásokat készíthetnek, melyek megváltoztatják a felhasználói élményt a Nokia Lumia készülékeken.

Flipboard

Flipboard idén fogja kiadni népszerű, személyre szabható magazin szolgáltatásának új verzióját, amelyet külön Windows Phone-alapú Nokia készülékekhez terveztek és fejlesztettek. A Flipboard olvasói egy helyen élvezhetik majd az őket érdeklő híreket és friss információkat, valamint saját maguk is megoszthatnak és készíthetnek magazinokat bármely témában.

Hipstamatic Oggl PRO

A Hipstamatic Oggl PRO-t kifejezetten a Nokia Lumia 1020 készülékre fejlesztették olyan új felhasználói felülettel, ami megkülönbözteti az eredeti Oggl alkalmazástól. A Hipstamatic Oggl Pro exkluzív funkciója továbbá lehetőséget biztosít a manuális fókusz és az expozíciós idő beállítására, a keret változtatására, automatikus színkorrekcióra és kettős rögzítésre, így kreatív történetmesélésre inspirál. A Hipstamatic Oggl PRO alkalmazás Oggl capture and curation funkcióival is rendelkezik, amellyel a felhasználók könnyedén fotózhatnak, az elkészült képeket pedig szerkeszthetik és megoszthatják az Instagram, Facebook, Flickr, és Tumblr közösségi oldalakon. Továbbá, az alkalmazás segítségével kapcsolatba léphetnek a világ legjobb fotósaival is.

 

 

Path

A Path személyes hálózatát arra tervezték, hogy közelebb hozza a felhasználóhoz barátait és a családtagjait. Az alkalmazás mostantól Windows Phone-alapú készülékekre is elérhető. A Path és a Nokia több mint 50 ingyenes és prémium filtert kínál; nagy felbontású és „mély zoom” funkciókkal, melyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a megörökített pillanatokat és művészi alkotásaikat megosszák. A Path felhasználók továbbá közzétehetik tartózkodási helyüket, de akár azt is, hogy éppen milyen zenét hallgatnak, vagy milyen mozifilmet néznek. Továbbá, lehetőség van chatelésre, gondolatok és pillanatnyi benyomások és akár érzelmek megosztására is, szavak nélkül, a Path áruházban található „stickerek” segítségével.

Vyclone

A Vyclone egy közösségi videomegosztó platform, ahol a Nokia Lumia 1020 készülék felhasználói könnyedén szerkeszthetik, szinkronizálhatják és összeállíthatják a közös pillanatokról készült felvételeiket. A Vyclone a több felhasználótól érkező felvételeket azonnal összerakja egy elegáns, kollaboratív, több nézőpontú videóvá.

SNAPCAM

A megjelenésekor kizárólag Windows Phone-alapú készülékekre elérhető SNAPCAM alkalmazás segítségével a felhasználók az életük fontos eseményeiről készült fotókat történetbe rendezhetik, az albumokat megoszthatják a barátaikkal és pár koppintással lenyűgöző, színes fotómontázsokat készíthetnek emlékeikből, amelyek örökké velük maradnak.

Panagraph.it

A Panagraph a Nokia készülékeken elérhető exkluzív fotós alkalmazás, mely multitouch gesztusokat használva fotómozaikot készít, úgy hogy az egyes mozaikcsempeként szolgáló fotók egy nagy képet adjanak ki. Legyen szó közösségi megosztásról vagy nagy felbontású nyomtatásról, az alkalmazás lenyűgöző képeket készít.

Yelp

A Yelp helyi keresőalkalmazása magával ragadó élményt nyújt a Nokia Lumia 1020 okostelefon felhasználói számára. Az alkalmazás kiterjesztett valóság funkcióval rendelkezik, amelynek köszönhetően a kamera lencséjén keresztül valós időben, élőben tekinthetők meg a Yelp applikációban található értékelések és kritikák. A felhasználók nagyfelbontású képeket készíthetnek és oszthatnak meg, megnézhetik a 

Yelp rendszerében a Wallet szolgáltatáson keresztül történt vásárlásaikat, és lehetőségük van beszédfelismerő szöveges keresés indítására, valamint a HERE Maps applikáció integrálására a Yelp alkalmazás elhagyása nélkül.

CNN

A CNN a Nokia Lumia 1020 készülékre optimalizálja a CNN Windows Phone 8-ra készült alkalmazását. A CNN híreire, képeire és videóira építve a CNN a Nokia Imaging SDK segítségével számos funkciót pl. Panoráma interfész vagy a direkt hozzáférés adott az iReport-hoz,

„A CNN applikáció továbbra is naprakész hírekkel és információkkal látja el Windows Phone 8 operációs rendszert futtató készülékek felhasználóit” – mondta Craig Kurtland, a CNN Digital stratégiai igazgatója. „Az iRiporterek, a Nokia Lumia 1020 okostelefon kamerájának segítségével még jobb minőségű fotókat és videókat oszthatnak meg a CNN applikáción keresztül.”

Foursquare

A Nokia Lumia 1020 készüléket használva mostantól a Foursquare felhasználók bejelentkezéskor nagyfelbontású fotókat készíthetnek bárhol, ahova bejelentkeznek, valamint több, mint 50 új fotó filter közül választhatnak. Ezek a továbbfejlesztett funkciók természetes kiegészítői a Foursquare széles 

eszköztárának, amelyek segítségével a felhasználók megoszthatják és rögzíthetik élményeiket. A már meglévő üzleti információk, mint például a telefonszámok, címek, nyitvatartási idők mellett a kereskedők listájára kerülő magas minőségű fotók is segítenek majd a felhasználóknak új helyeket felfedezni otthon és utazás közben egyaránt.

 

Vissza