A magyar vitorlássport fejlődéséért dolgozik a Microsoft

Kütyü Magazin - 2013. június 12.

Együttműködési szerződést írt alá a mai napon a Magyar Vitorlás Szövetség és a Microsoft. Az együttműködés része egy új oktatóterem felállítása, és a vitorlázáshoz kapcsolódó alkalmazások fejlesztése.

Az okostelefonokra, táblagépekre és PC-kre írott alkalmazások ma már egyre több ember életét áthatják, és olyan területeken is megjelennek, ahol korábban a számítástechnika csak elenyésző szerepet játszott. A Microsoft legutóbb a magyar első osztályú futballkluboknak készített alkalmazásokat, amelyek segítségével azok hatékonyabban tarthatják a kapcsolatot szurkolóikkal, és informálhatják őket a mérközéseket, játékosokat érintő legfontosabb tudnivalókról.

A technológia szerepe azonban a sportban sem merül ki a kapcsolattartásban. A Magyar Vitorlás Szövetség a Microsoft segítségével a Magyar Vitorlás Akadémia keretén belül oktatólaborokat fog kialakítani, amelyekben a tréningeken és táborokban résztvevő gyermekek  elméleti képzése és vizsgáztatása folyik. Mivel a laborok legfontosabb tananyagai az interneten, a felhőből lesznek elérhetők, ezért a létesítmények könnyen mobilizálhatók, az aktuális igényeknek megfelelően átköltöztethetők.

 

 

Míg az oktatólaborok a vitorlázást elsajátítani kívánó gyermekek életében fognak kulcsszerepet játszani, addig a szintén a Microsoft közreműködésével fejlesztett alkalmazások mindenki számára relevánsak lehetnek, aki érdeklődik a vitorlás sport iránt:

- A Kikötői információk a GPS alapján lokalizálja a legközelebbi kikötőket, valamint bemutatja ezeket és környezetüket, a kikötőmester elérhetőségével és egyéb hasznos tudnivalókkal együtt.

- A Vitorlás időjárás a Balatonra vonatkozóan közöl részletes időjárás-előrejelzést. Az alkalmazás különlegessége, hogy 4-6 órára visszamenően historikus adatokat is tárol, illetve lehetőséget ad a vizsgált terület leszűkítésére.

- A jótékony célú Vitorlás örökbefogadás, amely Windows Phone mellett Windows 8-on is elérhető, bemutatja az utánpótlás korú versenyzőket, akiket a felhasználók mintegy „örökbe fogadhatnak”, azaz a nekik tetsző kisebb összegekkel támogathatnak.

A Microsoft számára különösen fontos a fiatal tehetségek támogatása – a YouthSpark program keretén belül az egész világon azon dolgozik, hogy legyen szó fiatal programozókról, szoftverfejlesztőkről vagy vitorlázókról, életkezdésüket, karrierjük kibontakozását segítse. Ezért döntött úgy a vállalat, hogy a vitorlázással megismerkedők körében legnépszerűbb hajóosztály, az Optimist hazai fejlődéséhez tevékenyen is hozzájárul.A technológiai támogatás mellett ígya szövetséggel kötött szponzorációs együttműködés eredményeként a 2013. június 29-e és július 7-e között az Optimist osztály részére megrendezendő Európa-bajnokság hivatalos neve Windows Optimist EB lesz, míg a július 2-a és 4-e között sorra kerülő ifjúsági távolsági vitorlásverseny a Windows Kékpántlika elnevezést kapja.

 

 

 

 

 

 

 

Vissza