Alkalmazással szerezhetjük vissza ellopott androidos mobilunk [Videó]

Czipperer Dia - 2013. június 11.

A Lifehackeren mindig valami érdekességre lehet bukkanni. Most azt tudhatjuk meg, hogyan szerezzük vissza androidos telefonunkat, ha illetéktelen kezekbe kerül.

Egy egyszerű és ingyenes alkalmazással megtalálhatjuk ellopott telefonunkat, még akkor is, ha már kicserélték a SIM kártyát. Első hallásra hihetetlennek tűnhet, hiszen hány mobillopás maradt már felderítetlenül. Azonban egy szerencsés megtaláló bizonyítja, hogy az AndroidLost applikáció valóban segítségünkre lehet.

Előnye, hogy nem kell előre a telefonra telepíteni – mintegy várva, hogy ellopják – hanem, ha megtörténik a baj, távolról, a Google Play Store-ból is telefonunkra installálhatjuk. És hogy mire jó az AndroidLost? Segítségével lezárhatjuk telefonunkat, meghatározhatjuk helyzetét (GPS), törölhetjük adatainkat, hogy mások ne férhessenek hozzá.

Emellett még trükkös műveleteket is végrehajthatunk vele, mellyel garantáltan lebuktathatjuk a tolvajt. Bekapcsolhatjuk a mikrofont, amellyel rögzíthetjük az illető hangját, tevékenységét, de akár a kamerát is bekapcsolhatjuk, és lefényképezhetjük a tolvajt.

 

 

Egy szerencsés felhasználó történetét is elolvashatjuk angolul, aki egy blogban számolt be arról, hogy szerezte vissza lánya ellopott telefonját.

Az alkalmazás letölthető a Google Play Store-ból.

 

Forrás. Lifehacker.com

Vissza