Archos ChefPad – a konyhai táblagép

Farkas Norman - 2013. május 15.

A francia gyártó bemutatta kifejezetten a konyhába szánt táblagépét, amely a beszédes ChefPad nevet kapta. Az újdonság képes kiváltani a hagyományos receptkönyveket, de akár a kedvenc tévés főzőműsorainkat is követhetjük a segítségével.

Hamarosan több európai országban is elérhető lesz az Archos új táblagépe, ami a „konyhatündéreket” veszi célba. A 210 dolláros (kb. 48 ezer forint) ChefPad több dolog miatt is jó segítőtársunk lehet a főzés során. Egyrészt hasznos, a főzés tudományhoz kapcsolódó alkalmazásokat találunk rajta, másrészt nézhetjük rajta a kedvenc televíziós főzőműsorainkat. Jó hír, hogy a gyártó a szennyeződéseknek hatékonyan ellenálló szilikon burkolattal látta el az Android 4.1 Jelly Bean rendszerű készüléket, s a kényelmes használat érdekében még egy, a kitámasztást segítő tartozékot is mellékel hozzá.

Ami a jópofa táblagép technikai felszereltségét illeti, meghajtásáért egy kétmagos, 1,6GHz-es processzor felel, amit néygmagos mali 400 MP4 GPU, 1GB RAM, 8GB belső tárhely, 2 megapixeles előlapi és ugyanilyen hátlapi kamera, valamint 9,7 hüvelykes, 1024 x 768 pixel felbontású érintőképernyő egészít ki.

 

 

 

 

[Forrás: Archos]

Vissza