Fizetős csatornákat vezet be a YouTube

Czipperer Dia - 2013. május 6.

Már egy ideje hallani, hogy a YouTube fizetős szolgáltatást fejleszt, amely szélesebb tartalom megjelenését teszi lehetővé, egyben bevételi forrásként is szolgál. Egyes hírek szerint lehet, hogy a héten már elérhető válik.

A Financial Times számolt be arról, hogy ezentúl fizetős csatornákkal is találkozhatunk a YouTube-on. Az újság névtelen forrásokra hivatkozva számolt be arról, hogy a szolgáltatás több mint 50 csatorna előfizetését magában foglalja, és alacsony áron – 1,99 dollár – indul majd.

Már év eleje óta lehetett hallani ilyen pletykákról, de eddig még konkrétumokat nem lehetett tudni. A fizetős konstrukció a televíziós műsorokat, filmeket érinti, amelyekre előfizethetünk. Első körben 50 csatorna közül választhatunk, melyek mindegyike ugyanazon az áron érhető el.

 

 

A tervek szerint a YouTube már ezen a héten elindíthatja a szolgáltatást, bár hivatalosan nem erősítették meg az információkat. A Mashable-nek azt nyilatkozták, hogy jelenleg nincs semmijük, amit bejelenthetnének, de valóban szeretnének létrehozni egy előfizetéses platformot, amely még több tartalmat és bevételt – mind a tartalomszolgáltatóknak, mind a YouTube-nak – generálhat.

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza