ZTE Grand Memo – Holnaptól a piacon

Farkas Norman - 2013. március 27.

A ZTE 5,7 hüvelykes HD kijelzővel felvértezett óriásmobilja holnap kerül fel a kínai üzletek polcaira, várható ára 430 dollár körül alakul.

A ZTE múlt hónapban leleplezett okostelefon-táblagép hibridje, a Grand Memo már holnaptól elérhető lesz Kínában. A fekete és fehér árnyalatban piacra kerülő újdonság kezdőára 2688 kínai jüan (kb. 430 dollár, illetve 100 ezer forint) körül alakul az ország legnagyobb online kereskedőjénél, a 51buy-nál.

Az 5,7 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású (HD) érintőképernyővel, 1 megapixeles előlapi- és 13 megapixeles, Full HD videók rögzítésére alkalmas HDR hátlapi kamerával szerelt okostelefon meghajtásáért egy négymagos Qualcomm Snapdragon S4 Pro (APQ8064) processzor felel, amit 1GB RAM és 16GB belső tárhely egészít ki. Bizony, szó sincs Snapdragon 800 vagy 600 CPU-ról, illetve 2GB RAM-ról, bár nem zárható ki, hogy később érkezik ütősebb procival és nagyobb operatív tárral ellátott Grand Memo változat is.

 

 

Az Android Jelly Bean rendszerű készülékből nem maradt ki a gyártó saját felhőalapú tárhely szolgáltatása, a microSD kártyahely, a WiFi (802.11a/b/g/n) és a Bluetooth (4.0) modul, illetve a Dolby Digital Plus hangzásjavító technológia sem. A mindössze 8,6 milliméter vastag eszköz energiaellátását egy igen izmos, 3200mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, melyre szükség is van, hiszen a nagy teljesítményű CPU és a hatalmas kijelző intenzív használat mellett sokat fogyaszthat.

Egyelőre rejtély, hogy a ZTE mikor fogja anyaországán kívül is forgalomba hozni „nagyképű” üdvöskéjét.

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza