Socialmatic: az Instagram logó életre kel

Farkas Norman - 2013. március 19.

2014 elején landolhat a piacon a Polaroid közösségi szolgáltatásokkal és instant-print funkcióval felvértezett fényképezőgépe, melynek dizájnját az Instagram logója ihlette.

A Polaroid, illetve a C&A megvásárolta az olasz ADR Studio gondozásában született Instagram Socialmatic projektet, ami tömören fogalmazva egy életre kelt Instagram logó, mely az internet elérés és a közösségi szolgáltatások mellett instant-print funkcióval is bír, így a polaroid gépekhez hasonlóan akár azonnal képes kinyomtatni, majd "kiköpni" magából az elkészült fotókat. Ez nem minden, a kinyomtatott fotók hátoldalára QR kódot is tud biggyeszteni a készülék, melyet beszkennelve az adott felhasználó Instagram fiókjánál találjuk magunkat, ahol gyönyörködhetünk egyéb műveiben. Természetesen a Socialmatic kamera használatakor sem kell lemondanunk a kedvenc szűrőinkről.

A pofás, retró megjelenésű digitális fényképezőgép a beépített nyomtató mellett állítólag 4 hüvelykes érintőképernyővel, 16GB belső tárhellyel, valamint WiFi és Bluetooth modullal rendelkezik, fedélzetén pedig az Android operációs rendszer teljesít szolgálatot. Ez a platform szinte tökéletes választás egy fotómegosztásra kiélezett fényképezőgép esetében.

Egyelőre ennyit tudunk a készülékről, meg azt, hogy várhatóan 2014 elején kerül az üzletek polcaira Polaroid Socialmatic Camera néven.

Ha hihetünk a cég közleményének, a következő hónapokban fény derül a kütyü részletes specifikációjára is.

 

 

 

 

[Forrás: DesignTaxi]

Vissza