Huawei MediaPad 7 Vogue – pénztárcabarát tablet

Czipperer Dia - 2013. március 19.

A Huawei egy új, költségkímélő megoldással rukkol elő, amely nem más, mint egy 7 hüvelykes, Android táblagép – két változat is van belőle, ugyanazon a néven.

A Huawei MediaPad 7 Vogue valójában két változatot takar, amelyek az EVLeaks-szen jelentek meg.  Nem csúcskategóriás kütyükről van szó, de azért a maguk nemében nem rosszak.

Mindkét változaton Android Jelly Bean 4.1-es operációs rendszer fut, sebesség tekintetében viszont már különböznek. Az egyiket egy 1.2GHz-es négymagos ARM Cortex A9 processzor, míg a másikat egy gyorsabb, 1,5 GHz-es változat hajtja.

Kijelzőméret és felbontás tekintetében szintén megegyeznek: mindkettőt 7 hüvelykes, 1024x600-as felbontású képernyővel szerelték fel, valamint HDMI kimenet is jár hozzájuk. Wi-Fis, 3G-s és Wi-Fi+3G változatban is kaphatók.

A MediaPad 7 Vogue-t kifejezetten szórakozásra és játékra tervezték. Bár az árat még nem hozták nyilvánosságra, de sejthető, hogy nagyjából a HP Slate 7-hez áll majd közel (169 dollár), amely szintén 7 hüvelykes kijelzővel, 1024x600-as felbontással, 4.1-es Jelly Beannel rendelkezik. A procija gyengébb csak a Huawei modelljénél, ezt a masinát 1,6 GHz-es, de csupán kétmagos processzor hajtja.

Az IDC korábbi előrejelzése szerint ez az év az Android táblagépeké lesz, ezek uralják majd a piacot. Igaz, hogy a fentebb említett kütyük a kínálat végén kullognak, vagyis nem felsőkategóriás masinák, de teljes mértékben kielégítik azon felhasználók igényeit, akik olyan egyszerű dolgokra használják a készüléküket, mint például az olvasás vagy a YouTube.

 

 

 

Forrás: Androidcommunity.com

 

Vissza