Újult erővel folytatódik a Windows Phone 7.8 terjesztése

Farkas Norman - 2013. március 15.

Egy rövid szünet után ismét útjára indult a WP7.8 az előző generációs modellekre. Az új frissítésben javították a korábbi változatban felmerült problémákat is.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Microsoft hirtelen leállította a Windows Phone 7.8 frissítés terjesztését. A dolog mögött néhány súlyos szoftverhiba húzódott meg, melyek közül a legaggasztóbb problémát a gyors akkumulátor merüléshez vezető, befagyó élő csempék jelenthették.

Most jó hírünk van azok számára, akik már megkapták a bugos frissítést, vagy egészen ideáig WP7.5-tel tengették napjaikat, ugyanis a szoftveróriás a minap útjára bocsátotta a javított WP7.8 update-et.

A 7.10.8862.144 jelzésű szoftver leírásában (a lenti képen olvasható, mi változott) az alapvető WP7.8 újdonságok mellett szerepel az előző frissítés élő csempékkel kapcsolatos problémájának javítása is. A felhasználók eddig Kanadából, Norvégiából és Indiából jelentették az új update felbukkanását, ami azt mutatja, hogy a terjesztés onnan folytatódik, ahol megállt.

Érdekesség, hogy a Microsoft tegnap elindította a 7.10.8860 verziójú frissítés terjesztését is, mely valamiért nem tartalmazza az első WP7.8 szoftverben előjött élő csempés bug javítását. Felmerül a kérdés, hogy vajon mi értelme volt így kiküldeni ezt a frissítést?

A lényeg, hogy azok a felhasználók, akik megkapták WP7-alapú mobiljukra a legfrissebb (7.10.8862.144) szoftvert, nem kell meglepetésekkel számolniuk. Te közéjük tartozol?

 

 

 

[Forrás: WM Poweruser]

Vissza