Javában készül az új Facebook mobil – HTC Myst

Farkas Norman - 2013. március 11.

Fény derült a HTC gyártósorán készülő Facebook mobil technikai felszereltségére. A Myst fantázianévvel illetett kütyü nem lesz egy erőgép, inkább a felső-közép kategóriát célozza meg, de ettől még tökéletes társra lelhetnek benne a kék közösségi oldal rajongói.

Már több alkalommal felröppent a pletyka, mely szerint a HTC és a Facebook ismét összedugták a fejüket, hogy megalkossanak egy újabb okostelefont, amit kifejezetten a kék közösségi oldal szolgáltatásainak használatára éleztek ki. Úgy tűnik, hogy már nem sokat kell várnunk a dedikált Facebook gombbal ellátott HTC ChaCha és Salsa felturbózott utódjára, ugyanis a friss infók szerint már gőzerővel dolgoznak rajta. A készülék a Myst fantázianevet kapta, ami igencsak találó, hiszen valódi misztikum övezte közeledtét.

A napokban azonban olyan információkra derült fény, melyek egyértelműen jelzik a következő Facebook mobil közelgő premierjét. Az Unwired View "megbízható" forrásai megerősítették a Myst részleges specifikációját, ami alapján egy kétmagos, 1,5GHz-es Qualcomm MSM8960 processzor és 1GB RAM felel a meghajtásáért. Emellett 16GB belsőt tárhelyet, 4,3 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású érintőképernyőt, 5 megapixeles hátlapi- és 1,6 megapixeles előlapi kamerát, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, illetve GPS modult, valamint LTE és HSDPA modemet tudhat magáénak a jövevény. Az amerikai AT&T szolgáltató kínálatában debütáló mobilon természetesen egy dedikált Facebook gomb is helyet kapott.

 

Jól látható, hogy a tajvani gyártó üdvöskéje nem a csúcsmobilok szintjén indul majd harcba a vásárlók kegyeiért, hanem a középső árszegmensben fog versenyezni. Azt hiszem felesleges magyarázni, hogy miért ésszerű ez a pozícionálás. Persze felmerül a kérdés, hogy a középkategóriába miért nem fért bele a tárhely microSD kártyával történő bővítésének lehetősége, vagy egy nagyobb felbontású kamera  – bár elképzelhető, hogy utóbbi a HTC One-ban megismert UltraPixel technológiával készül,  s ebben az esetben már nem igazán lehet okunk panaszra.

Ami a Myst szoftveres oldalát illeti, fedélzetén az Android 4.1.2 Jelly Bean operációs rendszer teljesít szolgálatot, s természetesen gyárilag megtalálhatók lesznek rajta az olyan Facebookhoz kapcsolódó alkalmazások, mint az androidos Facebook app legújabb verziója, a Facebook Messenger, vagy az Instagram.

Az Opera néven is emlegetett újdonság megjelenésének várható időpontját továbbra is sűrű homály fedi, de egyes források szerint akár már tavasz folyamán bemutatkozhat a nagyközönségnek.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza