Lumia bőrbe bújik a következő Asha mobil?

Farkas Norman - 2013. február 27.

Előkerült néhány fotó mozaik a finn gyártó még bemutatásra váró Asha mobiljáról. A képeken pózoló készülék külső megjelenés és tudás tekintetében is jelentős változásokat mutat az eddigi Series 40 rendszerű Nokia mobilokhoz képest.

Az @evleaks jóvoltából egy valóságos fotósorozat látott napvilágot a következő generációs Nokia Asha modellek egyikéről. A jövevény technikai felszereltségéről ugyan még nincsenek információk, – mindössze a kétkártyás kivitel és az 5 megapixeles hátlapi kamera borítékolható – a képek rendkívül sokat elárulnak a külső megjelenéséről.

Megfigyelhető például, hogy az Asha mobil mind szín, mind pedig dizájn tekintetében a Lumia modelleket idézi, cserélhető hátlapjaival pedig a fiatalabb korosztályt veszi célba. Érdekesség, hogy egy fizikai "vissza" gomb kapott helyet a telefon kijelzője alatt, amely felváltja a korábbi érintőképernyős Series 40 készülékek jellegzetes elemeként szolgáló híváskezelő gombokat.

A Nokia láthatóan minden szempontból szeretné kívánatosabbá tenni a "butamobiljait", s ennek érdekében a Lumia telefonok védjegyévé vált forma- és színvilágot sem rest bevetni. A kérdés már csak az, hogy beválták-e a megújult Asha készülékek a hozzájuk fűzött reményeket, hiszen hamarosan egy árkategóriában fognak versenyezni az olyan, náluk sokkal gazdagabb funkcionalitással bíró okostelefonokkal, mint például az egyre alacsonyabb áron megszerezhető Windows Phone 7 kütyük és a belépőszintű androidos eszközök.

 

 

[Forrás: Twitter]

Vissza