Internet Explorer 10 már Windows 7-re is

Czipperer Dia - 2013. február 27.

Már Windows 7-re is elérhető az Internet Explorer 10 végleges változata. Ez a lépés igencsak időszerű volt, hiszen Windows 8 platformon már négy hónapja debütált.

Az IE új verziója akár 20%-os sebességnövekedést is jelent a 9-hez képest, valamint a modern webes szabványokhoz több támogatással rendelkezik. A Windows 7-re optimalizált változat nagyjából azonos a W8-as verzióval, bár felhasználói felülete nagyjából ugyanaz, mint az IE 9-é. Különbség még, hogy a W8-as beépített Flash verzióval rendelkezik, amely segítségével automatikusan érkeznek a frissítések a Windows Update-ből.

A „Do not track”, vagyis a „Ne kövess” funkció alapértelmezetten be van kapcsolva, ami megakadályozza hirdetőket, hogy felhasználói aktivitást/viselkedést automatikusan nyomon kövessék. A böngésző Direct2D és DirectWrite hardveres gyorsítást használ.

Egyéb említésre méltó funkciók közé tartozik a beépített helyesírás-ellenőrzés és –javítás, valamint a továbbfejlesztett JavaScript teljesítmény. Emellett támogatja a HTML5, CSS3 és a Web Application új szabványaira vonatkozó előírásokat is. Amit talán még érdemes kiemelni, hogy arra is összpontosítanak, hogy a mobil PC-k akkumulátor élettartamát javítsák.

Az új böngésző azonnali frissítésként elérhető bárki számára. A telepítés – a korábbival ellentétben – „important”, vagyis fontosnak minősül, így a háttérben mindenféle kattintás és engedélyezés nélkül fut.

A fejlesztők valóban széles körben szeretnék hozzáférhetővé tenni a frissítést, hiszen az angol mellett további 95 nyelven elérhető. Köztük magyarul is, amely a Letöltés.com-ról ingyenesen letölthető – a 32 bites és a 64 bites változat is.

Több reklámfilm is készült már a 10-es verzióról, íme kettő közülük. 

 

Forrás: Arstechnica.com, Techspot.com
 

 

Vissza