A Facebook hatása a hangulatra

Czipperer Dia - 2013. február 20.

Az emberek manapság annyi időt töltenek a Facebookon, hogy elkerülhetetlen, hogy valamilyen hatással legyen a felhasználókra. A szociális hálózat szinte áthatja életünk minden aspektusát, ami jelentősen meghatározza mindennapjainkat.

Sokan azt vallják, a közösségi média elmagányosít, mások szocializációs szerepét hangsúlyozzák, és különféle érzelmeket tulajdonítanak neki. Egy új tanulmány szerint a Facebook váltja ki a legtöbb stresszt, viszont más közösségi oldalakkal összevetve azt tapasztalták, hogy hangulatunkra a legtöbb pozitív hatással bír.

A Rebtel végezte azt a felmérést, ami az alkalmi és megszállott közösségi médiahasználók körében vizsgálta, hogy az egyes oldalak milyen érzéseket váltanak ki belőlük. A válaszadók jelentős százaléka szerint a közösségi média pozitívan befolyásolja hangulatukat, sokan közülük a Facebookot jelölték meg első helyen (45,9%). Érdekes, hogy a YouTube-ot mindössze 17,5% rangsorolta elsőként, még a LinkedIn is megelőzte az összesített listán.

A felhasználók többsége szeret „becsekkolni” Facebookkal vagy Foursquare-rel, hogy megosszák ismerőseikkel, barátaikkal, éppen merre járnak. Barátaikat is sokszor megjelölik egy-egy csekkolás alkalmával, már-már rutinszerűen, amely a Rebel vezérigazgatója, Andreas Bernstrom szerint káros hatással is lehet a kapcsolatokra.

Forrás: Mashable.com
 

Vissza