Galaxy S IV: fizikai "home" gombbal és érintésmentes irányítással?

Farkas Norman - 2013. február 15.

A friss hírek szerint a Samsung idei csúcsmodelljéről sem hiányzik majd a kijelző alatt található "home" gomb, s ami a készülék vezérlését illeti, nem számíthatunk kapacitív tollra, cserébe viszont érintés nélkül is irányíthatjuk a készüléket az ultra-érzékeny megjelenítőnek köszönhetően.

A Samsung következő Unpacked eseményén bemutatkozó Galaxy S IV-et felhasználók milliói várják, s "véletlenül" mindig felbukkan egy-egy izgalmas pletyka, mely fenntartja az érdeklődésüket.

A legfrissebb mendemonda szerint az S IV a korábbi információkkal ellentétben rendelkezik fizikai "home gombbal" és nem kap kapacitív S Pen tollat. Szintén újdonság erejű infó, hogy a jövevény elméletileg ultra-érzékeny megjelenítővel rendelkezik, mely révén akár érintés nélkül is vezérelhető lesz. Ezt a megoldást nagyjából úgy képzelhetjük el, mint a Floating touch technológiát, amely a Sony Xperia sola fedélzetén debütált (működéséről itt olvashatsz bővebben). A Samsung különböző gesztusokon keresztül szeretné használhatóvá tenni az érintésmentes vezérlést, azaz az egyes funkciók eléréséhez bizonyos ujjmozdulatokat kell majd elvégezni a telefon kijelzője előtt.

A Galaxy S IV a várakozások szerint március közepén landol a piacon, ám technikai felszereltségét máig homály fedi. A eddigi infók szerint 4,99 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású ultra-érzékeny Super AMOLED érintőképernyőt, nyolcmagos Exynos 5 Octa processzort, LTE támogatást és 13 megapixeles kamerát kap a csúcsmodell.

 

 

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Kulcsszavak: Samsung, Galaxy S IV
Vissza