Neptune Pine – A független okosóra

Farkas Norman - 2013. február 11.

A csuklódon hordanád az okostelefonod? Itt a megoldás! A Neptune Computer bemutatta új okos karóráját, mely microSIM foglalattal rendelkezik, s mobiltelefonként is használható. Az Android rendszerű kütyübe szinte mindent belepréseltek, amit egy okostelefonban keresnénk, ráadásul a dizájnos külsőről sem feledkeztek meg.

A Neptune Computer Inc. egy minden eddiginél érdekesebb okosórát tett le az asztalra, amikor megalkotta a Neptune Pine nevű kütyüt. Az átlagos karóra-telefon hibridektől eltérően a Pine abszolút nem hasonlít egy karórára, sokkal inkább egy mini okostelefon juthat róla eszünkbe.

 

 

A microSIM foglalattal ellátott eszköz működéséért egy 1GHz-es (egymagos) Cortex-A9 processzor felel, amit WiFi, GPS és Bluetooth (4.0) támogatás, négysávos GSM és szintén négysávos 3G modul, valamint FM rádió, vibramotor, 3,5mm-es audiokimenet, microUSB csatlakozó, illetve digitális iránytű egészít ki. A Pine előlapján egy 2,4 hüvelykes, 320 x 240 pixel felbontású kapacitív érintőképernyő terül el, melyen a virtuális QWERTY gombsor is viszonylag könnyen használható. Az 5 megapixeles beépített kamera jóvoltából a készülék kellemes képalkotási képességekkel bír, s ami az üzemidejét illeti, 800mAh kapacitású akkumulátorának köszönhetően akár 120 órás készenléti időre, vagy 5 órányi beszélgetésre is hajlandó egy feltöltéssel.

A rengeteg előtelepített alkalmazással (pl. időjárás, óra, üzenetek, böngésző, e-mailek, FM rádió, térkép, zenelejátszó, galéria, stb.) piacra kerülő óra fedélzetén az Android átszabott változata, az úgynevezett Leaf OS teljesít szolgálatot.

 

 

Jó hír, hogy a Pine-t úgy tervezték meg, hogy használata legalább annyira kényelmes legyen a mindennapok során, mint egy okostelefoné. Az órát bármikor kipattinthatjuk a szíjából, hogy két kézzel pötyögjünk be egy SMS-t, vagy telefonáljunk vele, ha épp nincs nálunk a Bluetooth headsetünk.

Hogy mikor és milyen árcédulával lesz megvásárolható a Neptune Pine? Nos, az izgalmas kis szerkezet 8, 16 és 32GB tárhellyel szerelt változatokban kerül forgalomba 2013 harmadik negyedévében. A 8GB-os Neptune Pine várható ára 335 kanadai dollár (cirka 70 ezer forint) körül alakul.

 

 

 

 

 

[Forrás: TechCrunch, Neptune]

Vissza