Lumia 1000 néven érkezik a Nokia EOS?

Farkas Norman - 2013. február 8.

A friss információk szerint Lumia 1000 néven debütálhat a Mobile World Congress során a finn gyártó 41 megapixeles PureView kamerával felvértezett Windows Phone 8 rendszerű okostelefonja, mely korábban EOS kódnéven vált ismertté.

A Nokia több Windows Phone 8 rendszer köré épülő okostelefonnal készül az idei MWC-re, melyek közül a korábban EOS néven emlegetett multimédiás szörnyeteg tűnik a legizgalmasabbnak. A China Mobile adatbázisában nemrég felbukkant egy Lumia 1000 nevű mobil, mely vélhetően az EOS-t takarja, hiszen a 41 megapixeles PureView kamerával felvértezett jövevény e névhez méltó, vérbeli csúcsmodellnek ígérkezik.

A Lumia mobilok számozásából (minél magasabb a szám, annál ütősebb és drágább a készülék) joggal következtethetünk arra, hogy a Lumia 1000 egy igazi nagy durranás lesz.

 

 

Érdekesség, hogy a Postel adatbázisában is felbukkant néhány eddig be nem mutatott Lumia mobil neve. A korábban Zeal kódnéven híressé vált Lumia 720 a középkategóriás, a Flame becenevű Lumia 520 pedig a belépőszintű WP8 mobilok táborát erősíti majd. Előbbi modell az eddigi információk szerint 4,3 hüvelykes kijelzőt, kétmagos, 1GHz-es processzort, 512MB RAM-ot és microSD kártyával bővíthető, 8GB belső tárhelyet tudhat magáénak, utóbbi pedig 4 hüvelykes kijelzőt, 1GHz-es, kétmagos processzort, 512MB RAM-ot, 4GB tárhelyet, microSD foglalatot és 5 megapixeles kamerát kapott.

 

 

Kicsit furcsa, hogy a "Catwalk" kódnevű jövevény, azaz a Lumia 920 fém burkolatba öltözetett utódja még nem hallatott magáról, de reméljük, hogy a Mobile World Congress során ez a modell is be fog mutatkozni a nagyközönségnek.

 

 

 

[Forrás: MobileGeeks]

Vissza