Tablettakarító robot

Czipperer Dia - 2013. február 8.

Az Auto Mee S Mini robot egy igazi takarító segéd a táblagép-tulajdonosok számára. Persze okostelefonok takarítására is kiválóan alkalmas a kütyü, amely akár a tenyérben is elfér.

Egy japán játékóriás, a Takara Tomy lelepezett egy kiegészítőt, amellyel okostelefonunkat és táblagépünket is takaríthatjuk. A kütyü két forgószivacsot tartalmaz: ezek segítenek letakarítani a zsíros ujjlenyomatokat és porszemcséket. A szerkentyű ahhoz is elég okos, hogy automatikusan elfordul, amikor eléri a készülék szélét.

Az Auto Mee S átmérője mindössze 27,5 hüvelyk (7cm), és körülbelül 4 percet vesz igénybe, mire teljesen megtisztítja az oksotelefunkat. A táblagép tisztításához több időre van szüksége, ez átlagosan 8 percet vesz igénybe számára.

Érdemes elgondolkodni azon, vajon megéri egy ilyen kütyüt beszerezni? Ha magunk tisztítjuk meg a kijelzőt, csupán néhány másodpercet igényel, viszont a kis robot javára legyen írva, hogy valóban alapos munkát végez.

A japán üzletekben már március végétől kapható lesz a kis segéd, fehér, narancssárga, rózsaszín és kék színekben. AA-elemekkel működik, ezt külön kell megvásárolni hozzá. Várható ára 16,85 US $, vagyis átszámítva körülbelül 3700 forint.

 

Forrás: Gizmag.com
 

Vissza