Európába érkeztek a Samsung Smart TV-k és audiovizuális eszközök új generációi

Kütyü Magazin - 2013. február 5.

A Samsung Electronics Európai Regionális Fórumán bemutatta 2013-as TV és AV termékpalettáját. A vállalat új Smart TV kínálatát megújult Smart funkciók, rendkívüli képminőség és elegáns kialakítás jellemzi. Az új AV-eszközök zavar- és torzításmentes hangzásvilágot és a vezeték nélküli csatlakoztathatóság számos lehetőségét kínálják.

A 2013-as Smart TV-k legfőbb jellemzői

A 2013-ban átalakult a Smart Hub kezelőfelület, hogy az okostévés tartalmak még egyszerűbben felfedezhetők legyenek. Az alkalmazások és egyebek három dinamikus menüpontba rendeződnek, könnyen használható kezelőfelületet adnak és könnyed navigációt biztosítanak az egyes kategóriák között. Ezek a menüpontok:

- Fotók, videók és zene – a felhasználók ezen keresztül rendezhetik a Samsung Smart TV-n és a hozzá kapcsolt eszközökön található fájlokat és tartalmakat.

- Közösségi szolgáltatások – feltünteti a családtagok és barátok által ajánlott, illetve a Facebook, Twitter, YouTube oldalak népszerű tartalmait.

- Alkalmazások – alkalmazások letöltése és ajánlása a Samsung Apps online alkalmazásbolt kínálatából.

A Samsung Smart Interakció különböző algoritmusok segítségével még pontosabb arcfelismerést, hang- és mozgásvezérlést biztosít. A magyar nyelven egyelőre nem elérhető, úgynevezett kibővített hangvezérléssel a felhasználók hétköznapi beszéddel kérhetik meg TV-jüket a filmek megkeresésére, egyszerűen csak a színész nevét, egy címet vagy műfajt megadva.

A mozgásvezérlés immár felismeri a legtermészetesebb mozdulatokat is, akár a két kézzel történőeket, és pontosabban érzékeli a környezetet. A nézők ujjaikkal csippentést imitálva nagyíthatják a képernyőt, vagy egy ujjukkal mozoghatnak a Smart Hub panelei között.

 

 

UHD TV— A legmagasabb felbontás a legnagyobb kijelzőn

A 85 hüvelykes, lenyűgöző képminőségű és ultra HD felbontású Samsung 85S9 UHD televízió az európai házimozi rendszerekben megtalálható egyik legnagyobb képernyőmérettel rendelkezik. A nagyobb képernyőméret része a Samsung azon törekvésének, hogy bővítse a piacon legalább 60 hüvelykes méretben kapható modellek számát – a Samsung nemrég mutatta be a még nagyobb, 110 hüvelykes UHD televízióját a CES 2013 szakkiállításon – a vásárlók igényeinek minél hiánytalanabb kielégítése érdekében.

A full HD kijelzőknél négyszer nagyobb felbontású 85S9 még fejlettebb technológiát használ a fényerő csökkentéséhez, s rendkívül nagy kontrasztarányt kínál a mélyebb fekete és tisztább fehér színek érdekében. A Samsung saját konvertáló motorja úgy javítja fel a HD vagy full HD minőséget UHD képminőségre, hogy megtartja a kép részletgazdagságát, s így még valósághűbb képminőséget biztosít.

 

 

A lehető legfényesebb kép az új LED technológiával

A Samsung F8500-as LED Smart TV-jének prémium kategóriás Magnum designja most először látható az európai régióban. A csúcskategóriás televízió már-már műalkotást idéző tiszta fekete, fém kerettel rendelkezik, valamint a vele tökéletes összhangot alkotó állvánnyal.

Az F8000 sorozat LED TV-i még élénkebb és gazdagabb színeket, nagyobb kontrasztot és jobb képminőséget nyújtanak, mint korábban. A Samsung egyedülálló Micro Dimming Ultimate technológiája hihetetlenül mély fekete színt és fényes 3D képeket biztosít. Az F7000, F8000 és F8500 a világ első Smart LED TV-i négymagos processzorral felszerelve, így a felhasználók gyorsan és könnyedén ugrálhatnak az alkalmazások, online szolgáltatások és TV-műsorok között, anélkül, hogy azok bármely részletéről lemaradnának.

A Samsung 2013-as LED TV kínálatát a lenyűgöző 3D képességekkel rendelkező F6200, a három különböző designnal érkező F6500, F6510 és F6800, valamint az ezüst színű betétekkel díszített F7000 sorozat teszi teljessé.

 

 

Folyamatos fejlődés a Smart Evolution segítségével

A 7-es sorozattól felfelé minden új Samsung Smart TV kompatibilis a Smart Evolution kiegészítővel, mely a Smart TV technológia legfrissebb hardveres és szoftveres frissítéseit teszi elérhetővé a TV tulajdonosának. A 2013-as Smart Evolution Kit a 2012-es modellek számára elhozza az újratervezett Smart HUB-ot, a fejlettebb hang és mozgásvezérlést, valamint a négymagos processzort. A 2013-as Samsung Smart TV-k a 7-es sorozattól felfelé szintén megkapják a Smart Evolution Kit csatlakozót.

Zavar- és torzítás mentes, melegebb és áthatóbb hangok

A Samsung vákuumcsöves hangprojektora (az alábbi képen látható HW-F751) az első olyan hangprojektor, amely a vákuumcsöves erősítő hangprojektorba építésével biztosítja a csúcsteljesítményt, miközben hangja meleg és természetes.

A HW-F751 a SoundShare funkcióval is rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy vezeték nélkül, Bluetooth segítségével csatlakoztassák a hangprojektort a televízióhoz. A készülék giroszkóp érzékelője beméri a magasságot, az elfordulás mértékét és a dőlésszöget, hogy így biztosítson optimális hangzást, akár vízszintes, akár függőleges helyzetbe állítják a berendezést.

A HW-F751 ezüst színű, vékony fém készülékháza és a különálló, vezeték nélküli mélynyomó tökéletesen illeszkedik a Samsung okostévék prémium designjához.

 

Hordozható, vezeték nélküli Bluetooth hangsugárzó

A Samsung DA-F61-es hordozható, vezeték nélküli, Bluetooth által vezérelt hangsugárzója első osztályú hangminőséget, valamint vékony, prémium kategóriás designt kínál akár otthoni, akár az otthontól távoli használatra. A hangsugárzó beépített apt-X audio kodek technológiájának köszönhetően a felhasználók még jobb teljesítményt kapnak, és még teljesebb hangzásélményben lehet részük, hiszen ez a megoldás nagyban megnöveli a Bluetooth-vezérelt hangsugárzó dinamikatartományát, főleg a felső határ vonatkozásában. még kellemesebb hangzást biztosít.

A Samsung hordozható, vezeték nélküli, Bluetooth-vezérelt hangsugárzójánál alkalmazott NFC-technológia révén történő csatlakoztatás leegyszerűsíti a vásárló számára a hangszóró más NFC eszközzel – például okostelefonnal vagy táblagéppel – együtt történő használatát, ehhez egyszerűen csak össze kell érinteni a két berendezést. Továbbá, a Samsung SoundShare alkalmazása révén a felhasználók vezeték nélküli Bluetooth kapcsolaton keresztül a televízió hangszórójaként is használhatják a DA-F61-et.

 

Vissza