HTC Mini - Kompakt okostelefon-kiegészítő az alapfunkciók eléréséhez

Farkas Norman - 2013. január 28.

Ciki és kényelmetlen egy tepsit az archoz emelni? Elhallgat az óriásmobil, mire sikerül előhalászni a zseb szorításából? Nos, van megoldás, úgy hívják headset. De ha valami olyanra vágysz, ami azon túl, hogy megoldást jelent a fenti problémákra, egyéb funkciókkal is bír, akkor neked tetszeni fog a HTC Mini.

A tajvani gyártó előrukkolt egy Bluetooth kapcsolaton kommunikáló kiegészítővel, mely kompakt kialakításának köszönhetőn könnyen elfér a zsebünkben, s rajta keresztül elérhetők a fontosabb mobiltelefonos alapfunkciók. A megoldás lényege, hogy nem az óriásmobilunkat kell elővennünk, ha telefonálni vagy SMS-ezni szeretnénk,hanem egy kifejezetten erre termett, kényelmesen használható céleszköz áll a rendelkezésünkre, melynek működéséhez elég, ha 10 méteres távolságon belül van a hozzá párosított okostelefonunk.

Az újdonság neve HTC Mini és már elérhető Kínában a HTC Butterfly alaptartozékaként. A készülék körülbelül akkora, mint egy kisebb feature phone, s funkcionalitását tekintve is sokban hajaz egy butamobilra. A legfőbb különbség a HTC Mini és egy mobiltelefon között, hogy nincs benne SIM foglalat, ellenben rendelkezik Bluetooth és NFC modulokkal, melyek révén egy pofonegyszerűen párosítható, extra funkciókkal felvértezett vezetékmentes headsetként képes viselkedni.

 

 

Alapvetően szimpatikus kütyünek tűnik a HTC üdvöskéje, hiszen megszabadít a tepsi méretű okostelefonok főbb hátrányaitól, ugyanakkor komoly kompromisszummal jár a használata, hiszen azt igényli, hogy kettő készüléket hordjunk magunknál. Ennél jóval elegánsabb megoldás a sima Bluetooth headset, igaz esetében csak a kényelmetlen telefonálást ússzuk meg, de ha egy okos karórával (pl.: Sony Smartwatch) kombináljuk, akkor máris előrébb vagyunk annál, mintha egy HTC Minink lenne. No persze ez utóbbi esetben már három eszközt kellene magunknál tartanunk, ami újabb nyűg.

 



 

 

 

[Forrás: Slashgear]

Vissza