Galaxy Note 8.0: megerősítve

Farkas Norman - 2013. január 24.

A Samsung mobil részlegének vezetője megerősítette az iPad mini ellenfelének szánt Galaxy Note 8.0 táblagép létezését. A készülék hivatalos bemutatójára a Mobile World Congressen kerülhet sor.

Nemrég adtuk hírül, hogy kiszivárgott információk szerint a dél-koreai óriás egy nyolchüvelykes Note táblagéppel készül, mely az Apple iPad mini elsőszámú ellenfelének ígérkezik. Nos, egy percig sem kell tovább kételkednünk a tablet létezésében, ugyanis JK Shin, a Samsung mobil üzletágának vezére megerősítette azt egy interjú során. A vezető – nem meglepő módon – egy szót sem szólt a jövevény technikai felszereltségéről, de amennyiben a korábbi hírmorzsák hitelesnek bizonyulnak, a készülék 8 hüvelykes, 1280 x 800 pixel felbontású érintőképernyővel, 1,6GHz-es, négymagos Exynos processzorral és 2GB RAM-mal a fedélzetén érkezik, kellemes tudásához pedig rendkívül vonzó árcédula társul majd.

A Galaxy Note 8.0 hivatalos bemutatója a február végén megrendezésre kerülő Mobile World Congressre várható. Így nem a legjobb időzítéssel jelenik meg a gép, hiszen a legfőbb riválisának számító iPad mini már viszonylag régóta piacon van, s hamarosan egy utódot is kaphat, mely tudását tekintve túlmutat majd a Samsung üdvöskéjén.

 

 

 

 

[Forrás: Engadget]

Vissza