Huawei Ascend G615 – Négy mag, 4,5 hüvelyk és HD felbontás

Farkas Norman - 2013. január 24.

A Huawei nemrég mutatta be Németországban a négymagos processzorral, 4,5 hüvelykes HD kijelzővel és Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszerrel felvértezett okostelefonját Ascend G615 néven.  A kellemes tudású kütyü kezdőára 300 euró körül alakul.

A kínai gyártó néhány napja rántotta le a leplet Németországban legújabb felső-közép kategóriás okostelefonjáról, az Ascend G615-ről. Felszereltségét tekintve  Ascend D quad XL-t idéző újdonság igen korrekt ár/érték aránnyal bír, ugyanis 300 eurót (kb. 88 ezer forint) kell majd érte kicsengetni, s ezért az összegért cserébe négymagos processzort, nagy méretű és felbontású megjelenítőt, korrekt adatátviteli képességeket és jó kamerát kínál.

Ha közelebbről szemügyre vesszük a 134 x 67,5 x 10,5 milliméteres, 145 grammos telefont, akkor elmondhatjuk, hogy egy 4,5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású érintőképernyő terül el az előlapján, mely az IPS technológiával készült. A kijelző fölött egy 1,3 megapixeles, HD videohívások lebonyolításában segítségünkre siető kamera csücsül. Hasra fordítva a mobilt egy 8 megapixeles, Full HD videózásra is alkalmas, dupla LED villanóval segített kamerán akad meg a szemünk, mely a hátlap felső részén foglal helyet. Az Android 4.0 ICS rendszer köré épülő Ascend G615 működéséért egy négymagos, 1,4GHz-es HiSilicon K3V2 processzor felel 1GB RAM és 8GB – microSD kátyával bővíthető – belső tárhely társaságában. A fekete és fehér árnyalatokban piacra kerülő készülékből nem maradt ki a WiFi, a GPS, a Bluetooth (3.0) modul sem. Jó hír a multimédia megszállottjai számára, hogy az eszközt Dolby Digital Plus támogatással is ellátták, az üzemidőre kényes júzerek viszont fanyaloghatnak egy kicsit, mert "csupán" egy 2150mAh kapacitású akkumulátort találnak a hátlap alatt, mely az ütős processzor és a méretes kijelző energiaéhségét figyelembe véve egy kicsit harmatosnak tűnik.

 

 

[Forrás: BestBoyZ]

Vissza