Nyolchüvelykes iPad mini kihívó érkezik: Galaxy Note 8.0

Farkas Norman - 2013. január 18.

Galaxy Note 8.0 néven kerül az üzletek polcaira a Samsung táblagépe, melyet korábban N5100 típusszámmal ismerhettünk meg. A Nyolchüvelykes kijelzővel szerelt készülék az Apple iPad mini első számú kihívójának ígérkezik az androidos tabletek oldaláról.

A kínai VR-Zone és a SamMobile is megerősítette, hogy a korábban N5100 típusszámmal híressé vált Samsung táblagép Galaxy Note 8.0 néven fog bemutatkozni a nagyközönségnek, várhatóan a február végén megrendezésre kerülő Mobile World Congressen. A korábbi információkkal ellentétben a kütyü nem 7,7, hanem 8 hüvelykes érintőképernyővel rendelkezik, melynek felbontása 1280 x 800 pixel. Ami a jövevény további felszereltségét illeti, a kiszivárgott adatok alapján 1,6GHz-es, négymagos Exynos processzorral, 2GB RAM-mal, microSD kártyafoglalattal, 5 megapixeles hátlapi kamerával, S Pen kapacitív tollal és 4600mAh kapacitású akkumulátorral érkezik, fedélzetén pedig az Android 4.1.2 Jelly Bean operációs rendszer teljesít majd szolgálatot.

 

 

Hardverét tekintve a Galaxy Note 8.0 a hasonló méretű, de alacsonyabb felbontású (7,9 hüvelykes, 1024 x 600 pixeles) megjelenítővel szerelt iPad Mini legnagyobb ellenfelének ígérkezik, s talán sok olyan felhasználót el is csábít majd, aki eddig az Apple legolcsóbb táblagépére gyűjtögetett.

A hírek szerint az Apple háza táján sincs lazsálás, s hamarosan bemutatkozhat az iPad Mini új verziója, mely várhatóan 2048 x 1536 pixel felbontású Retina kijelzővel fog hódítani, így a földbe döngöli a dél-koreai rivális megoldását.

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza