ASUS Transformer AiO PC és Google TV-alapú Qube

Farkas Norman - 2013. január 10.

Az ASUS a CES 2013-on bejelentette a Transformer AiO megjelenését. Ez a világ első olyan all-in-one Windows 8-as PC-je, amelynek leválasztható 18,4 hüvelykes képernyője önálló androidos táblagépként is szolgál. Az ASUS ugyanitt mutatta be a nagyközönségnek a Qube with Google TV media streamert, amely hatalmas mennyiségű online szórakoztató tartalmat tesz elérhetővé a HDTV készülékeken.

Az ASUS ma bejelentette a leválasztható, 18,4 hüvelykes kijelzőjű Transformer AiO PC-t, amely többujjas érintésű táblagépként is szolgálhat. A 3. generációs Intel Core processzorral és az NVIDIA Tegra 3 processzorával is felszerelt Transformer AiO zökkenőmentesen vált a Windows 8 és az Android 4.1 között. Az ASUS emellett bejelentette a Qube with Google TV eszközt, a VG248QE Fast Gaming és a PA249Q ProArt professzionális, 24 hüvelykes monitort, valamint a WL-330NUL Pocket Routert is.

 

ASUS Transformer AiO

A Transformer AiO a világ első olyan all-in-one felépítésű PC-je, amelynek leválasztható képernyője önálló táblagépként is funkcionálhat és háromféleképpen használható. A Transformer AiO egy teljes kiépítésű, Windows 8-at futtató asztali PC, amelynek erejét a 3. generációs Intel Core processzor és az NVIDIA GT 730M grafikus kártya adja a kiemelkedő többfeladatos működés és szórakoztató teljesítmény érdekében. A 18,4”-es Full HD IPS képernyő ragyogó képe 178 fokos szögben látható, hogy könnyebb legyen megosztani az élményeket a barátokkal és a családtagokkal. Az ASUS SonicMaster audiotechnológia magával ragadó hangja zenehallgatásnál, filmnézésnél, illetve bármilyen egyéb szórakozásnál is gondoskodik az élményről.

 

Ha a képernyőt leemeljük az asztali PC állványáról, akkor a Transformer AiO egy grandiózus méretű táblagéppé változik, amely két különböző operációs rendszerével nagyon eltérő táblagépes igényeket is ki tud szolgálni. A Wireless Remote Desktop technológia fenntartja a nagysebességű vezeték nélküli kapcsolatot az állvánnyal (PC Station) a Windows 8 teljes körű távoli, a többujjas érintőképernyő használatával történő vezérléséhez. A Transformer AiO azonban zökkenőmentesen, egyetlen gombnyomásra képes önálló, négymagos NVIDIA Tegra 3 processzorral felszerelt Android 4.1-es táblagéppé változni. A beépített fogantyúja révén az eszköz kényelmesen hurcolható szobáról szobára, és a saját beépített támasztéka megfelelő szögben tartja, ha leteszik az asztalra.

Az ASUS Transformer AiO 2013 első negyedévétől lesz kapható.

 

 Qube with Google TV médiafolyam-lejátszó hangkereséssel és mozgásérzékelős irányítással

Az ASUS Qube with Google TV egy olyan kompakt, androidos alapokra épülő szórakoztató eszköz, amely a HDTV-zés élményét azonnal hatalmas mennyiségű tartalommal bővíti ki. A Google TV platformra épülő Qube with Google TV az első mozgásérzékelős vezérléssel és hangkereséssel felszerelt Google TV eszköz, amelynek exkluzív, ASUS által tervezett felhasználói felülete egyedi lehetőséget kínál a letöltött alkalmazások csoportosítására, a kényelmesebb kezelhetőség érdekében.

A Google Play azonnali hozzáférést kínál a szórakoztató tartalmak széles választékához: filmekhez, tévéműsorokhoz, alkalmazásokhoz és játékokhoz. A Qube with Google TV emellett kép-a-képben szolgáltatást is kínál és a kidolgozott Chrome webböngésző használatára is képes. A mozgásérzékelés jól kiaknázható a játékokkal, emellett a Qube with Google TV androidos okostelefonokról és táblagépekről is vezérelhető a (Google Play Store-ból elérhető) Mobile Remote app for Android alkalmazással. A Qube with Google TV-hez gyárilag 50 GB of ASUS WebStorage tárhely is jár.

 Az ASUS Qube with Google TV 2013 első negyedévének vége felé lesz elérhető az Egyesült Államokban.

ASUS Qube

 

 

A 24 hüvelykes VG248QE Fast Gaming monitor, a professzionális felhasználásra szánt PA249Q ProArt monitor és a WL-330NUL Pocket Router leírását a következő oldalon találod!

 

Vissza